..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: diabloel
2016-12-06, 19:17
Nowy Mod
Autor Wiadomość
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-09, 09:13   

pawli19 napisał/a:
Pojawia się błąd "Unhandled exception: access_Violation (c00000005)" po wrzuceniu tego najnowszego moda... Na starszym wszystko śmigało. Gra to oczywiście oryginał.


Najlepiej sprawdź w logach co nie śmiga, gdyż z każdym errorem zostaje zrzucony adres błędu. Owy log znajduje się w folderze, gdzie masz zainstalowane diablo II. Plik zrzuconego logu zwie się: D2YYMMDD.txt
Gdzie: YY = rok, MM = Miesiąc, a DD = Dzień. (Sprawdzaj tylko aktualne logi z danego dnia.)
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 00:40   

U mnie ten sam problem... Nie mogę wejść na IDR gdyż wywala ten błąd, nie mogę grać singla, ani multi na BN... Zrobiłem wszystkie czynności, jakie zalecane były w dziale Pomoc Techniczna (deinstalacja, disc scan, reinstalka, patche, mody, rejestr bramki IDR)
Adres błędu (w moim wypadku): 03CD0000 00:00000000 *unknown*
Wtf is going on...!?
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
pawli19 

Konto na IDR: Reynevan
Dołączył: 20 Wrz 2010
Wysłany: 2011-10-03, 08:52   

Jeśli masz Windows Vista/7 to wyłącz komputer na 5-10 minut a potem włącz jeszcze raz. Mi to pomagało na wiele błędów. Jeśli nie pomoże to winny może być windows albo hardware.
_________________
"Jeśli nie wiemy skąd przychodzimy , to nie wiemy gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy gdzie jesteśmy, to nie wiemy dokąd zmierzamy. A jeśli ktoś nie wie dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku."
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 10:24   

Mam WinXP, po n-tym reinstalu i skanie dysku, mogę cieszyć się singlem i BN`em. IDR nadal nie działa.
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2011-10-03, 10:30   

w jakich okolicznościach się to dzieje? przy łączeniu z serwerem, wchodzeniu do gry, czy np podczas odkrywania mapy ?
_________________
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 10:34   

Przy próbie połączenia się z serwerem IDR. Wgrałem mod ponownie i znowu nie mogę grać na sinlgu i BN (wysypuje grę przy ładowaniu, pokazują się zamknięte wrota i ten przemiły dźwięk błędu).
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2011-10-03, 10:37   

a spróbuj wejść na IDR bez moda-da się bo sam tak gram.
-Odpalasz grę z game.exe?
-masz oryginał?(w "kopii" jakiś plik może być uszkodzony, brakujący)
-łączyłeś się już kiedyś z jakimś realmem?
-nie używasz np. maphacka ?
-jaki masz service pack ?
_________________
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 10:41   

Z IDR łączę się przy wgranym modzie, bez wgranego miałem ten sam błąd.
-Grę odpalam ze skrótu na pulpicie.
-Naturalnie, że oryginał.
-Grałem kiedyś na CMC realm (a także BN Europe), zero problemów.
-Nie używam żadnych hacków.
-Mam SP3.
Peace.
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2011-10-03, 10:45   

hmmm, a może spróbuj przegrać wszystkie pliki mpq z płyt do folderu Diablo, upewnij się też że napewno masz wgranego patcha 1.13 więcej pomysłów nie mam
_________________
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 10:50   

Coś mi mówi, że chyba przeznaczenie nie chce, żebym grał na IDR :] pliki zostały przegrane, a błąd jak jest, tak jest i nic nie wskazuje na to, by miał pójść się w końcu gwizdać. Wygląda na to, że pozostaje BN, chociaż spróbuję jeszcze wejść na CMC, zobaczę co da się zrobić w tym kierunku.

--------------------------------------
Dobra, nic nie działa, więc najwyraźniej trzeba mi pozostać na BN Europe :( szkoda. :565:
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
Gierwazy 
Admin Imperium Realm
Administrator IDR


Konto na IDR: Gierwazy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Sty 2010
Wysłany: 2011-10-03, 11:39   

Które pliki wgrywałeś? Podaj również dokładny link do każdego pliku skąd je ściągaleś.
_________________
Masz pytania? Najpierw sprawdź FAQ
_________________
 
 
     
mr.mardok 

Konto na BN: Mardokh
Dołączył: 15 Wrz 2011
Skąd: z tamtąd :)
Wysłany: 2011-10-03, 13:20   

Do wersji 1.13c patchowałem przez BN.
Tutaj znalazłem plik rejestru: diablo.phx.pl/forum/download.php?id=1447
Tutaj znalazłem mod: idrealm.pl/downloads.php?cat_id=1&download_id=3 (zawierał 3 pliki: patch_d2.mpq; d2gfx.dll oraz skrytka.dll).
Pliki ściągnąłem wczoraj, w tej chwili mam zainstalowane Diablo bez jakichkolwiek modyfikacji, z wyjątkiem patcha 1.13c, co by móc chociaż odreagować na BN Euro.
Peace
------------------------------------
08.10.2011
Przeszukałem chyba wszystkie możliwe fora (ang i pl) w poszukiwaniu rozwiązania i nadal nic. Deinstalacja gry, defragmentacje, czyszczenie dysku, sprawdzenie dysku, wyczyszczenie rejestru, skanowanie antywirusowe, ponowna instalacja, patch, rejestr bramki IDR => wciąż ten sam upierdliwy błąd. Nie wiem czy jest sens reinstalować system z tego powodu, w każdym razie nigdzie nie znalazłem rozwiązania tego problemu :(
Dodałem bramkę IDR przez program zamieszczony tutaj: http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=59675
Sprawdziłem tym programikiem i nie ma problemu z połączeniem się z IDR, natomiast, gdy próbuję połączyć się w grze, wywala oczywiście błąd Unhandled Exception....
_________________
"Those ancient stones are ancient!"
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo