..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak uruchomić dwa Diablo na jednym komputerze
Autor Wiadomość
seoi 


Dołączył: 05 Lis 2009
Wysłany: 2011-12-08, 21:23   

Witam,
może ktoś pomóc a mianowicie mam problem z uruchomieniem drugiego dia. Instalacja z obrazów płyt przez deamona. Ofc mam 2 zestawy kluczy. Wyskakuje błąd napędu cd-rom...prosze upewnic sie ze plyta z rozszerzeniem znajduje sie w napedzie itp... Ustawiałem zgodności, najnowszy path, kopiowalem pliki z plyt etc nic nie pomaga. Błąd wyskakuje tylko przy 2 instalce diablo. Pierwsza chodzi normalnie. Jakiś pomysł?
 
     
mefitho 

Konto na BN: mefitho
Dołączył: 11 Mar 2009
Wysłany: 2011-12-08, 21:37   

przeczytaj 1a stronke tego tematu powinno pomoc
 
 
     
seoi 


Dołączył: 05 Lis 2009
Wysłany: 2011-12-08, 21:59   

Przeczytałem i nic. Odinstalowałem all. No i problem bo teraz nie moge zainstalować patcha 1.13d i nie moge odpalic zadnego diablo:/ pomysly?
wyskakuje takie cos jak próbuje zainstalowac patch
http://imageshack.us/phot...6/56151069.jpg/
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2011-12-08, 22:10   

Jak problemem jest patch, to do obu folderów wklej sobie pliki: http://www.speedyshare.co...52981/1.13d.rar
 
     
seoi 


Dołączył: 05 Lis 2009
Wysłany: 2011-12-08, 22:22   

Wilekie dzieki, pomogłeś. Uruchomiłem ale ciagle wyskakuja bledy po 1-2min w grze ... zaraz bede szukal jak to rozwiazac.

pozdrawiam
 
     
fidoforever 

Dołączył: 25 Mar 2012
Wysłany: 2012-03-25, 10:57   

witam,zainstalowalem ten program sandbox odpalam pierwsze diablo normalnie a drugie przez piaskownice (ikonka musi byc na pasku i pisac starewanie sandboxie ?? ) i wyskakuje mi komunikat "czy okienko" (uruchom w sanboxie[wybierz piaskownice w ktorej ma zostac uruchomiony program lub dokument]i sa dwie opcje[Default Box i uruchom poza piaskownice]a pod spodem mam okienko na 'ptaszka'uruchom jako administrator UAC] co tu mam wybrac ?? jak daje poza piaskownica to mi pisze 'uruchamiasz program celowo bez nadzoru sandboxie gdy uruchamianie orogramu jest wymuszone w piaskownicy' czyli jak dam Default Box to bedzie juz bez bana wszystko gralo ?? pzdr :roll:
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2012-03-25, 11:05   

Wybierz opcję default box i będzie działać. Nie dostaniesz żadnego bana.
 
     
fidoforever 

Dołączył: 25 Mar 2012
Wysłany: 2012-03-26, 10:02   

Eps napisał/a:
Wybierz opcję default box i będzie działać. Nie dostaniesz żadnego bana.


a czy mam robic aktualizacje tego programu w celu pobrania nowszej wersji??
i czy to nie zaszkodzi sandboxie?? pzdr
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2012-03-26, 11:11   

A po cóż Ci aktualizować program? Ta wersja działa bez zarzutu, aktualizacja nie szkodzi sandboxie, bo pliki są zastępowane na nowsze.
 
     
fidoforever 

Dołączył: 25 Mar 2012
Wysłany: 2012-03-26, 11:31   

Eps napisał/a:
A po cóż Ci aktualizować program? Ta wersja działa bez zarzutu, aktualizacja nie szkodzi sandboxie, bo pliki są zastępowane na nowsze.


bo jak wlaczam sanboxa to wyskakuje mi zeby wlaczyc strone w poszukiwaniu aktualizacji czy cos w tym stylu i teraz niewiem czy dac tak czy nigdy?
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2012-03-26, 11:34   

Program jedyni służy Ci do odpalania drugiego diablo lub innego programu, więc nn aktualizować go imo.
 
     
fidoforever 

Dołączył: 25 Mar 2012
Wysłany: 2012-03-27, 12:58   

Eps napisał/a:
Program jedyni służy Ci do odpalania drugiego diablo lub innego programu, więc nn aktualizować go imo.


ok dzieki,acha mam jeszcze 1pytanie,czy ten sanbox trzeba zawsze uruchamiac przed uruchomieniem jakies gry czy starczy dac uruchom w piaskownicy nie wlaczajac sanboxa ,bo jak klikam na ikone to pierw otwiera mi sie strona internetowa i ten sanbox na pasku.
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2012-03-27, 13:19   

Wystarczy, że uruchomisz grę korzystając z opcji uruchom w piaskownicy.
Ewentualnie zaznacz sobie w ustawieniach, by program uruchamiał się przy starcie systemu. Chociaż to nie jest aż tak potrzebne.
 
     
Melon293 

Wiek: 27
Dołączył: 13 Paź 2012
Wysłany: 2012-10-13, 11:36   

Witam , jestem nowy na forum wiec odrazu przepraszam za jakie kolwiek babole , ja zrobilem wszystko tak jak bylo opisane na pierwszej stronie... mogę wejsc obydwoma kontami na bn , ale jednym (tym które zainstalowalem ponownie) nie moge stwarzac gier i dolaczac do nich. Wyskakuje błąd "unable to start LNG manager" , miał ktoś z tym styczność lub wie ktoś jak można to ominąć?
 
     
Leoric 

Konto na IDR: Leoric
Wiek: 23
Dołączył: 25 Mar 2011
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2018-06-19, 03:00   

Wszystko zgodnie z instrukcją, nie działa. Przy uruchamianiu drugiej kopii przez sandboxie (pierwsza normalnie) wyskakuje błąd, że tylko jedna kopia może być uruchomiona. Sandboxie i Diablo uruchamiane jako administrator. Czy problemem jest patch 1.14d? Jakieś rozwiązanie albo inne pomysły na legalne uruchomienie dwóch kopii?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo