..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Przemo
2013-12-04, 07:14
Czy wszystko działa po powrocie Imperium?
Autor Wiadomość
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
  Wysłany: 2013-12-02, 18:10   Czy wszystko działa po powrocie Imperium?

Newsy zarówno o Faraonie jak i obecny testowy działają.

Napisałem komentarz, bez problemu, logowanie się do konta też.

Na forum - bez problemów.

Później ten temat można przenieść gdzie indziej.
Na razie chciałem sprawdzić czy wszystko działa w porządku
chociaż od początku miałem taką pewność :)
_________________
Ostatnio zmieniony przez Przemo 2013-12-04, 07:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Haxite 



Wiek: 99
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-02, 20:43   Re: Imo wszystko działa

Anubin napisał/a:
Newsy zarówno o Faraonie jak i obecny testowy działają.

Napisałem komentarz, bez problemu, logowanie się do konta też.

Na forum - bez problemów.

Później ten temat można przenieść gdzie indziej.
Na razie chciałem sprawdzić czy wszystko działa w porządku
chociaż od początku miałem taką pewność :)
u mnie tak samo
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-03, 08:34   

Cześć

Wszystko wydaje się być w porządku. Raz pojawił mi się "internal serwer error", ale po odświeżeniu wszystko wróciło do normy - pamiętam, że kiedyś też się coś takiego działo, ale Morfi wyeliminował. Strona działa szybko, zobaczymy co będzie, jak zostanie obciążona przez userów.

Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie wgraliście ostatniego backupu forum, tylko wcześniejszy. Pamiętam, że w Pytaniach dot. serwisu i forum było trochę więcej postów, jak choćby moje zdemaskowanie hibernacji phx, czy temat Anubina zaczynający się na "Tak być nie będzie... , pamiętam też, że odpowiedziałem Brightowi na temat Vallheru. Brakuje tych 10 dni, ale w tym czasie powstały nowe konta, ludzie porejestrowali się na realmie, napisali posty, wysyłali pw, być może zmieniali hasła. Oczywiście to jest nic jeśli przyrównać do luki w postaci przerwy portalu i zapewne mało kto zauważy.

:D

Edit: Autokorekta poprawiła mi dobre słowo na złe :oops:

Edit2: Wtyczek społecznościowych nie ma na głównej.
 
     
Haxite 



Wiek: 99
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-03, 11:02   

STRONA

Brakuje wtyczek społecznościowych facebooka i google+
http://diablo.phx.pl/czytaj/id-w-sieci/
______________________________________________________

Archiwum Sierpień i Wrzesień 2013 - puste strony
http://diablo.phx.pl/news/archiwum/
______________________________________________________

Imperium Realm ma swoje nowe forum zintegrowane od razu z kontem na serwerze (hasło na konto serwera i forum jest takie samo).
http://diablo.phx.pl/czytaj/imperium-realm/

Link do nowego forum: http://forum.idrealm.tk/
______________________________________________________

Brakuje obrazka (imageshack.us)
http://diablo.phx.pl/czyt...ormacje-ogolne/

______________________________________________________

wykrzaczyło polskie znaki

WSTĘP
JAK DODAĆ MUZYKĘ I NAPISY
http://diablo.phx.pl/czytaj/wasze-filmy/
______________________________________________________


Brakuje 3 obrazków pod koszulkami
http://diablo.phx.pl/czytaj/gadzety/

A tutaj brakuje logo PHX
http://diablo.phx.pl/czytaj/linki/

______________________________________________________

Po prawej stronie tabelek nie ma toplisty.

______________________________________________________

To w sumie wszystko co znalazłem, a przejrzałem wszystkie działy (99,9%) więc źle nie jest.
Proponuję wykorzystać opcje, że ludzie nie wiedzą iż ID się reaktywuje i zaktualizować stare działy oraz zrobić nowe. W końcu wychodzi ROS (dodatek do D3 // http://eu.battle.net/d3/pl/reaper-of-souls/ ) więc wypadałoby albo zrobić nowy dział, albo całkowicie nowa kategorię w menu i umiejscowić go nad Diablo 3. To już zależy od większości czy nowe działy, czy nowa kategoria. Kilka nowinek już jest o ROS :) np. krowi level (inferalne krowy, w d2 były piekelne), nowy akt, postacie, potwory. Zmienione skille standardowych postaci, zmiana naliczania paragonów oraz podstawowego levelu z 60 na 70 ;)


FORUM
Jeżeli chodzi o forum to wywalić ARCHIWUM, bo na h** komu takie tematy potrzebne?
http://diablo.phx.pl/foru...p=411507#411507

Byle tylko miejsce zajmowało i naliczało fałszywie statystyki ile forum nie ma postów i tematów..

______________________________________________________

Problem z wysyłaniem prywatnych wiadomości
Cytat:
Musisz wpisać wiadomość przed wysłaniem


Nie ważne do kogo, pojawia się ten sam problem z każdą pw mimo iż temat oraz treść są wpisane.
______________________________________________________

Zła zawartość plików podczas sprawdzenia mimo iż wydaje się, że wszystko chodzi. Być może to tylko błąd w sprawdzaniu dzięki temu, że forum ma zmodyfikowane profile.
Nie wiem jakie były modyfikowane pliki ale info daję do wglądu :)
http://diablo.phx.pl/forum/check_files.php

Z drugiej strony jeśli nawet pliki były modyfikowane to powinno chyba pokazywać jak tak jak tutaj -> http://www.forumveg.pl/check_files.php

Info jak to 'naprawić' ale chyba nikomu sie nie będzie chciało pieprzyć z tym -> https://przemo.org/phpBB2/forum/viewtopic.php?t=26120
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-03, 14:57   

Szeranf napisał/a:
Zastanawia mnie tylko, dlaczego nie wgraliście ostatniego backupu forum


Taki dostałem to taki wgrałem :)

Twoim postem haxite zajme sie jak sie troche prześpie bo naprawdę jestem zmęczony po robocie.

Jak gdzieś wykrzaczyło polskie znaki to nic prostszego jak edytować i poprawić.

Jeśli chodzi o brak obrazków. To mamy to co wgrał przemo. Ja nie miałem dostępu do żadnych backupów.

Forum realmu ... wywalać bym nie wywalał ale zmienimy mu prawa że będzie widoczne jako archiwum dla Zasłużonych. A do samego forum realmu damy link. Myśle że to najlepsze rozwiązanie.

O wtyczki społecznościowe zwróciłem uwage do przema że musi mi ponownie wygenerować kod wtyczek a ja go wstawie.

Sierpień i wrzesień ... no cóż newsów nie było więc co ma pokazać ?

Haxite napisał/a:
Po prawej stronie tabelek nie ma toplisty.


??? nie wiem o czym dokładnie mówisz

Haxite napisał/a:
Jeżeli chodzi o forum to wywalić ARCHIWUM, bo na h** komu takie tematy potrzebne?


Archiwum jest przydatne choćby celem identyfikacji IP postów. Łatwiej zidentyfikować spamera.

Haxite napisał/a:
Problem z wysyłaniem prywatnych wiadomości


Stwierdzam że faktycznie nie działa ale nie mam teraz siły sprawdzić czemu. Uporam się w pierwszym możliwym terminie.

Haxite napisał/a:
Zła zawartość plików podczas sprawdzenia mimo iż wydaje się, że wszystko chodzi.


Wszystkie pliki phpbb przemo zostały przekonwertowane na utf8. Dla mnie to jedyny użyteczny standard kodowania znaków w tych czasach.

Jak mi się będzie nudzić to ci poprawie tego check_files
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-03, 15:11   

Haxite napisał/a:
Problem z wysyłaniem prywatnych wiadomości


Myślę że poprawiłem chociaż nie mam pojęcia czemu to działało poprzednio. Odpisz na moją PW to będziemy wszystko wiedzieć.

Chyba przemo coś zamotał z plikami backupa.
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-03, 15:29   

doltnit napisał/a:
Haxite napisał/a:
Po prawej stronie tabelek nie ma toplisty.
??? nie wiem o czym dokładnie mówisz

Banerek toplisty został wywalony gdzieś w czerwcu, bo ekipa stwierdziła, że nie ma sensu promować toplisty, skoro ID jest tam samo. Kiedyś toplisty coś dawały (sam tutaj trafiłem przez toplistę), teraz nikt tego nie sprawdza.

doltnit napisał/a:
Haxite napisał/a:
Jeżeli chodzi o forum to wywalić ARCHIWUM, bo na h** komu takie tematy potrzebne?
Archiwum jest przydatne choćby celem identyfikacji IP postów. Łatwiej zidentyfikować spamera.

W Archiwum powinny być archiwalne działy i tematy - o ile te pierwsze są pod ręką, o tyle bardziej wartościowe tematy, które zostały zarchiwizowane zniknęły w gąszczu spamu, reklam etc. Najlepsze wyjście, to zrobić widoczne tylko dla administracji podforum Kosz, gdzie przenosiłoby się reklamy nawet bez cenzurowania. Jeśli natomiast ktoś naspamił 50 tematów, to wystarczy zostawić 1, jak pisze Doltnit, by mieć IP.

doltnit napisał/a:
Forum realmu ... wywalać bym nie wywalał ale zmienimy mu prawa że będzie widoczne jako archiwum dla Zasłużonych. A do samego forum realmu damy link. Myślę że to najlepsze rozwiązanie.

Czyli realmowcy nie zamierzają wrócić tutaj na forum, tudzież forum zastępcze realmu stanie się forum faktycznym? Jeśli tak, to dźwiganie tego forum nie miało sensu... :(

No i dodam jeszcze, że autokorekta się zepsuła, być może przez kodowanie znaków, bo poprawia mi nawet stare posty, gdzie słowa były dobrze, na źle.

Haxite napisał/a:
Proponuję wykorzystać opcje, że ludzie nie wiedzą iż ID się reaktywuje i zaktualizować stare działy oraz zrobić nowe.

Tylko to nie jest takie hop-siup. Po pierwsze, czyimi rękami chcesz zaktualizować te działy i stworzyć nowe? Obecna sytuacja związana z ekipą może być niepewna. Po drugie niejasna jest kwestia własności tych materiałów - jak pisaliśmy na forum zastępczym dla administracji. Osobiście mam jakieś materiały jeszcze z czasów redaktorzenia.
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-03, 18:10   

Szeranf napisał/a:
No i dodam jeszcze, że autokorekta się zepsuła, być może przez kodowanie znaków, bo poprawia mi nawet stare posty, gdzie słowa były dobrze, na źle.


cos wiecej ?
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-03, 18:18   

doltnit napisał/a:
cos wiecej ?

W sensie żebym bardziej szczegółowo opisał problem, czy czy jeszcze jakieś inne problemy widzę? Z autokorektą jest ten problem, że jak widzisz wyżej, zmieniło mi poprawne obci-ą-żona, a obci-a-żona, a tutaj zamieniło gó-rz-e, na gó-ż-e, czyli z dobrego, na złe. Pewnie więcej jest takich przypadków na forum. A jeśli chodzi o problemy, to więcej poza powyższymi opisanymi przez Haxa nie widzę, ba, nawet szukajka działa lepiej, bo przed awariom nie działała.
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-03, 18:23   

Odbudowałem jej search ale to była masakra ponad 6 h łupało.

Właśnie przykład chciałem.

Zaraz spojrze co się dzieje.
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Rekrutant IDR 


Dołączył: 12 Paź 2011
Skąd: z Imperium
Wysłany: 2013-12-03, 19:10   

Chciałem zauważyć że cenzor pracował zgodnie z założeniami ;) miał zmieniać ąż na aż i tak też robił.

Sorki że pisze z tego konta ale powiadomienia email chce sprawdzić przy okazji.
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-03, 19:11   

Teraz widzę jest wszystko poprawnie ;) Zajrze tu jeszcze później zobaczyć czy się komuś coś nie przypomniało.
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Haxite 



Wiek: 99
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-03, 19:26   

Nie dałem info o check_files by było co robić tylko informuję iż jest taka sytuacja. Moja wiedza nt obecnej sytuacji nie jest na tyle wystarczająca abym mógł stwierdzić czy jest to problem, czy nie jest. W takim razie jeśli nie zawadza to olac sprawę i już :)

Jak coś to pomogę redagować, przynajmniej dopóki się wszystko nie ustabilizuje.
 
     
Przemo 
Administrator
Władca Imperium



Dołączył: 14 Wrz 2004
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-12-04, 07:08   

Szeranf napisał/a:

Czyli realmowcy nie zamierzają wrócić tutaj na forum, tudzież forum zastępcze realmu stanie się forum faktycznym? Jeśli tak, to dźwiganie tego forum nie miało sensu... :(


Bez działu Realmu będziemy mieli pewnie ze 5 nowych postów na tydzień na forum ID ;) Sytuacje może poprawić dział Targowisko gdy blizz usunie AH z D3. Oczywiście wymagałoby to odpowiedniej promocji tego działu, być może wprowadzenia FG na forum, itp.

Haxite napisał/a:
Jak coś to pomogę redagować, przynajmniej dopóki się wszystko nie ustabilizuje.


Ok, masz dostęp do pisania newsów. Więcej szczegółów podałem na forum adminów.
_________________
>> W sprawach dotyczących forum Imperium Diablo proszę pisać do Epsa.
>> W sprawach dotyczących Imperium Diablo Realm proszę pisać do Doltnita.
 
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-04, 08:20   

Przemo napisał/a:
Bez działu Realmu będziemy mieli pewnie ze 5 nowych postów na tydzień na forum ID ;) Sytuacje może poprawić dział Targowisko gdy blizz usunie AH z D3. Oczywiście wymagałoby to odpowiedniej promocji tego działu, być może wprowadzenia FG na forum, itp.

Nom, ale ja mam jednak nadzieję, że Realmowcy tutaj wrócą. Starsi gracze mają tutaj dorobek w postaci kilkuset (niektórzy kilku tysięcy) postów i szkoda imo byłoby zaczynać im od nowa. Niektórzy pewnie i tak wrócą, więc po co rozbijać społeczność. Z każdym nowym postem na forum id i forum realmu między forami będzie coraz większa przepaść, która później stanie się nie do zasypania. Owszem, szkoda niektórych bardziej wartościowych postów, ale może dałoby się przenieść niektóre posty z tamtego forum na to, jeśli ktoś by chciał?

Co do kwestii Forum Gold, to uważam, że sprawa jest godna rozważenia z uwagi na sytuację z AH.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo