..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Haxite
2009-03-05, 09:18
------------------> PORADNIK HERO EDITOR <------------
Autor Wiadomość
Dragon90 

Dołączył: 27 Gru 2012
Wysłany: 2013-12-21, 11:12   

Z warunkiem chodzi mi o to że jak mam jeden przedmiot z setu który daje tam np.:
+50 obrony
+30 do wszystkich odporności
+25 do siły (2 przedmioty)

To te 25 siły dodaje wtedy gdy zdobęde drugi przedmiot z setu. I o to mi chodziło czy też da się tak zrobić.
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-21, 11:34   

Niestety pozostaje tylko modding, w HE nie da rady zrobić takich operacji.
_________________

Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
 
     
Eps 
Szef PCM D2



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2013-12-21, 11:39   

Da się tak zrobić. Nie bierz tego pod uwagę co Haxite napisał.
Testowałem to przed chwilą i działa.
Musisz dodać właściwości w kolumnach Set1 Magic, Set2 Magic, itp.
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-21, 12:34   

To gz epsiak, napisz poradnik. Trochę czasu minęło odkąd bawiłem się Hero Editorem ;)
_________________

Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
 
     
Begrezen 
wszyszczy kłamio


Konto na IDR: Begrezen
Wiek: 101
Dołączył: 28 Cze 2014
Skąd: z jaskini
Wysłany: 2014-06-28, 01:49   

Dobry poradnik, ale szkoda, że program nie jest po polsku :P
 
     
DonacikPL 

Wiek: 18
Dołączył: 28 Gru 2015
Wysłany: 2015-12-28, 08:38   

Mam taki problem troszke inny niż inni ale dobra



Zacznijmy od tego że mi wyskakuje o wiele inny błąd


"Class not registerd
You need the following file to be instalend on your machine.
MSSTDFMT.DLL"


Prosze o szybką pomoc
 
     
diabloel 


Klan: SoV
Konto na IDR: diabloel
Wiek: 100
Dołączył: 20 Cze 2014
Skąd: Woodstock
Wysłany: 2015-12-28, 18:43   

Spróbuj odpalić administratorem.
_________________
"Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać."-Suzanne Collins
 
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2015-12-28, 22:02   

DonacikPL napisał/a:
"Class not registerd
You need the following file to be instalend on your machine.
MSSTDFMT.DLL"


How to install MSSTDFMT.DLL - https://youtu.be/BLKvDsk-7nQ?t=1m15s
 
     
DonacikPL 

Wiek: 18
Dołączył: 28 Gru 2015
Wysłany: 2015-12-29, 08:30   

Próbowałem i nic


Jak coś mam Win 7
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2015-12-29, 19:53   

Musi działać, jeżeli nie to robisz coś źle
-> https://scivision.co/windows-xp-missing-class-msstdfmt-dll/
-> http://superuser.com/a/519844
 
     
popilik 

Wiek: 26
Dołączyła: 19 Lis 2016
Wysłany: 2016-11-19, 16:09   

Witam, ja mam natomiast problem taki że jak ładuję swoją postać, to mam statystyki takie jak na początku gry - jak bym dopiero zaczynała. Co dziwne według mnie) bo jak ręcznie wchodzę w folder save - data modyfikacji pliku z moją postacią jest z dzisiaj, a jak przez HE to z wczoraj. Jest możliwość naprawienia tego?
 
     
woyciech 

Konto na IDR: woyciech
Dołączył: 11 Kwi 2016
Wysłany: 2017-02-15, 13:05   

Czołem :)

Wprowadzam zmiany do unikatów, które weszły wraz z niedawnym patchem na IDR i napotkałem problem: nie mogę wklepać prawidłowych wartości obrażeń od błyskawic. Nowa Burzowa Iglica dodaje 250 - 500 tychże, a widełki w HE to 63 - 1023. O ile maksymalną wartość można ustawić, to przy minimalnej wyskakuje mi: "Atribute value must be between 0 and 63."

Próbowałem rozwiązać problem przez dodanie 5x 50-100 w Iglicy i w HE wyświetla się poprawnie, obrażenia są zsumowane, ale w grze widać tylko obrażenia przypisane do Magic Attribute 1 - niezależnie od tego, czy w innych polach wpisuję te same liczby, czy różne.

Ktoś wie, jak to rozwiązać albo przeskoczyć?
  
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo