..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gameranger Firewall Problem
Autor Wiadomość
rafineria888 


Konto na IDR: rafineria888
Dołączył: 23 Lis 2015
Wysłany: 2017-06-27, 14:55   

Potwierdzam. Trzeba ustawić w firewallu wyjątki, aby hamachi miało swobodę połączeń.
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-27, 16:35   


tako mam na stronie routera i nicz
i w konsoli otworzylem porty

i nicz
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-06-27, 19:16   

Jaki system operacyjny?
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-27, 20:09   

win xp
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-06-27, 22:06   

Pierwsze dwa kroki są obowiązkowe.

1. Zainstalować --> http://www.mediafire.com/...n47/hamachi.msi

2. Start --> Ustawienia --> Panel sterowania --> Połączenia sieciowe --> Zaawansowane --> Ustawienia zaawansowane... --> Karty i powiązania --> zaznaczyć "Hamachi" i przenieśc zieloną strzałką na samą górę --> kliknąć Ok

3. Jeśli nie działa wyłączyć zaporę (w Panel sterowania --> Zapora systemu Windows) lub wszelkie inne instalowane samemu zapory

4. Jeśli i to nie pomaga wyłączyć antywirusa/y


To samo, krok po kroku musi robić każdy z kim chce się grać, aż przy kliknięciu na siebie nawzajem w okienku hamachi i wybraniu opcji pinguj, ping popiernicza epicko (jeśli nic się nie dzieje, tzn że nadal coś nie tak).
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-28, 10:36   

przenioslem na 1 miejsce, potem sie probuje laczyc z typem i nicz, klikam na niego diagnose i cos takiego je

a zapore mam wylaczono..............
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-29, 13:20   

może ktoś ma ochote sie sprobowac ze mno na hamachi sie polaczyc i ew doradzic tam w ustawieniach moze cos trza pozmieniac :567:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-07-18, 23:37   

W ustawieniach hamachi jest taka opcja, by akceptować połączenia, czy tam tunelowanie, w każdym razie, ustaw by akceptowało wszystko od wszystkich.
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-07-19, 15:12   

mam to ustawione i nie pomoga, dolaczylem do sieci z apo i przy ludziach online jest niebieskie koleczko(a chyba powinno byc zielone?)
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-07-19, 16:11   

Coś blokuje. Firewall windowsa, jakiś inny firewall zainstalowany samemu, antywirus. Ponadto wygląda mi to, jakby sieć nie była ustawiona na samej górze w priorytetach.
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 102
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-07-19, 20:35   

nie mam innego firewalla, antywirusa tez nie, tylko malwarebytes anti-malware, a hamachi jest na górze w priorytetach
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-07-19, 22:21   

Spróbuj dać w malwarebytes off. Coś blokuje. Win xp nie miewa z hamachi problemów. 99,(9)%, że to sprawka malwarebytes.
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo