..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Eps
2019-07-27, 05:49
Polska wersja 1.13c w D2SE
Autor Wiadomość
peszmerd 
orly '06


Konto na BN: nie posiadam
Konto na IDR: ofc peszmerd
Wiek: 27
Dołączył: 16 Sty 2006
Skąd: Słupsk/Wawa
Wysłany: 2019-07-25, 23:25   Polska wersja 1.13c w D2SE

Siemanko, czy ktoś z jeszcze korzystających z tego forum jest w stanie powiedzieć mi, czy jest jakiś sposób na wrzucenie polskiej wersji językowej do D2SE 1.13c tak, żeby pograć sobie na plugY po Polsku?
_________________
Tom'Ash napisał/a:
Niezły hardkor.

 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2019-07-26, 02:17   

Zerknij czy w ustawieniach modmanagera możesz ustawić w tej liście wyboru: "POL"

Ewentualnie sprawdź w plikach konfiguracyjnych *.ini
Np.:
1.) W PlugY.ini powinno być to tak ustawione:

[LANGUAGE]
;ENG|ESP|DEU|FRA|POR|ITA|JPN|KOR|SIN|CHI|POL|RUS
ActiveChangeLanguage=1
SelectedLanguage=POL


2.) W D2SE_SETUP.ini powinno być to tak ustawione:

Language=POL

pl.png
Plik ściągnięto 0 raz(y) 123.94 KB

 
     
peszmerd 
orly '06


Konto na BN: nie posiadam
Konto na IDR: ofc peszmerd
Wiek: 27
Dołączył: 16 Sty 2006
Skąd: Słupsk/Wawa
Wysłany: 2019-07-26, 21:07   

Chyba nie w tym rzecz, to nie działa (próbowałem), trzeba mieć wszystkie polskie pliki mpq, czego domyślnie tam nie ma. A teraz bawić się w szukanie plików, później przecież wchodziły poprawki typu 'brodaty topów', różne takie :x

Znalazłem takie rozwiązanie:

https://imgur.com/gallery/VgYRXj4

I wydaje się być spoko. Wiesz eps, dobrze jest mieć zakonserwowaną, działającą wersję diabła na czasy kiedy nie bedzie się dało już się znaleźć pewnych rozwiązań bo zwyczajnie wygasną hostingi czy znikną pliki z sieci. Dzięki za pomoc!


edyta;

ahh, i w D2SE jak wybierzesz POL to wychodzi sławny błąd c00005, a jego można poprawić tylko w pliku instalacyjnym plugY. Na d2se plugy jest już nainstalowane i nie ma jak poprawić tejże linijki kodu przed instalacją.
_________________
Tom'Ash napisał/a:
Niezły hardkor.

 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2019-07-27, 05:48   

peszmerd napisał/a:
A teraz bawić się w szukanie plików, później przecież wchodziły poprawki typu 'brodaty topów', różne takie

Te poprawki pochodzą z MODPL, które tworzył/li użytkownicy.

peszmerd napisał/a:
ahh, i w D2SE jak wybierzesz POL to wychodzi sławny błąd c00005, a jego można poprawić tylko w pliku instalacyjnym plugY. Na d2se plugy jest już nainstalowane i nie ma jak poprawić tejże linijki kodu przed instalacją.

To też można poprawić edytując tą linijkę dla PlugY w katalogu D2SE ewentualnie pobrać plik, który to naprawia z załącznika jaki przedstawiłeś w swoim poście.

Tak czy owak jakby nie działało, to daj znać. Pomyśli się jeszcze nad tematem.

Przeniosę temat do modyfikacje.
 
     
peszmerd 
orly '06


Konto na BN: nie posiadam
Konto na IDR: ofc peszmerd
Wiek: 27
Dołączył: 16 Sty 2006
Skąd: Słupsk/Wawa
Wysłany: 2019-07-27, 09:52   

Eps napisał/a:
można poprawić edytując tą linijkę dla PlugY w katalogu D2SE


No właśnie nie wiem gdzie, bo tego pliku do edycji w D2SE nie ma. Dopiero na czystej instalacji 1.13c i instalacji plugY z .exe ten plik się znajduje wewnątrz folderu plugy.
Eps napisał/a:
Te poprawki pochodzą z MODPL, które tworzył/li użytkownicy.


Jest ona napisana tylko do 1.12, jest jakiś sposób żeby dostosować ją do 1.13c? Co sie stanie po twardym skopiowaniu pliku patch_d2.mpq z tej poprawki do gry w wersji 1.13c?
_________________
Tom'Ash napisał/a:
Niezły hardkor.

 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2019-07-27, 18:20   

peszmerd napisał/a:
No właśnie nie wiem gdzie, bo tego pliku do edycji w D2SE nie ma.

Ponieważ w D2SE, PlugY jest w wersji v9.00, która maksymalnie obsługuje wersję v1.12a.
Stąd błąd: "c00005", który nie dotyczy błędu w polskim tłumaczeniu.
Dopiero wersja PlugY w wersji v10.00 obsługuje wersję v1.13c.

Trzymaj link do pobrania v10.00: http://plugy.free.fr/Plug..._Kit_v10.00.zip

1.)Wypakuj plik PlugY.dll z powyższego archiwum *.zip do folderu PlugY, który ma D2SE.
2.)Porównaj pliki *.ini w archiwum z tymi co posiadasz czy są tam jakieś nowe zmiany względem v9.00, a v10.00.
3.)Ewentualnie podmień całą resztę plików *.ini oraz *.dc6, *.txt, które są w folderze PlugY z powyższego archiwum robiąc tą samą metodą co punkt 1.

peszmerd napisał/a:
Jest ona napisana tylko do 1.12, jest jakiś sposób żeby dostosować ją do 1.13c? Co sie stanie po twardym skopiowaniu pliku patch_d2.mpq z tej poprawki do gry w wersji 1.13c?


Aby to zrobić musisz z MODPL wypakować pliki *.tbl dla polskiej wersji przy pomocy programu do otwierania plików MPQ, a następnie wpakować je do pliku patch_d2.mpq z v1.13c.
 
     
peszmerd 
orly '06


Konto na BN: nie posiadam
Konto na IDR: ofc peszmerd
Wiek: 27
Dołączył: 16 Sty 2006
Skąd: Słupsk/Wawa
Wysłany: 2019-07-28, 21:26   

Eps napisał/a:

Ponieważ w D2SE, PlugY jest w wersji v9.00, która maksymalnie obsługuje wersję v1.12a.


Moje D2SE obsługuje 1.13c. Chcesz powiedzieć, że w D2SE jest 1.13c, ale plugy w nim... nie działa? Dziwne, bo u mnie w 1.13c działa plugy.

Eps napisał/a:
Aby to zrobić musisz z MODPL wypakować pliki *.tbl dla polskiej wersji przy pomocy programu do otwierania plików MPQ, a następnie wpakować je do pliku patch_d2.mpq z v1.13c.


Sprytne :D
_________________
Tom'Ash napisał/a:
Niezły hardkor.

 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2019-07-29, 04:08   

peszmerd napisał/a:
ale plugy w nim... nie działa?

Nie wiem z jakiego źródła pobierałeś PlugY. Zerknąłem na ver D2SE v220p, że jest tam PlugY v9.00 stąd założyłem, że nie będzie działać. Nie zapytałem jaką Ty masz wersję ale mniejsza już z tym.

Chyba się już uporałeś z tym problemem i grasz na polskiej wersji wraz z PlugY przy pomocy D2SE, tak?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo