..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
HyperCam 2 & Video Studio
Autor Wiadomość
Dark-pl 
Acc: David-pl


Dołączył: 31 Lip 2006
Skąd: Pasłęk
Wysłany: 2006-08-24, 12:58   HyperCam 2 & Video Studio

Przeszukując Net znalazłem inny ciekawy programik do nagrywania filmów z gier i nie tylko np. można nagrać pulpit.

Gra nie musi być włączona na full ekran tak jak w przypadku Frapsa by moc z niej nagrywać film :) , więc można grać w oknie i 'kręcić'

Ponadto można używać różnych kodeków, które lepiej lub gorzej nagrywają film, bądz bardziej lub mniej mulą kompa :) (Ja polecam osobiście Microsoft Video 1 (Kodek) na 70% kompresji klatek).

Programik jest prosty w użyciu poniżej screen jego interfejsu :


Nagrany tym programem filmik następnie przetwarzam Video Studiem 7 firmy Ulead, by mniej zajmował (Najlpesze efekty i najmniejszą wielkośc daje format .mpg zapisany kodekiem MPG-1) oraz by dodać do niego bajerki :) . Moim zdaniem lepiej spisuje się ten duet od Frapsa :>

I screen ze studia:


To na tyle poniżej jescze linki do programów:

HyperCam (wersja PL, nie zarejestrowana) ->
LINK!

Video studio 10 (Ja używam 7, ale niemogłem znaleźć linka do mojej wersji, Trial) -> LINK!

Pozdr
_________________




G3.xn.pl - Wszystko o Gothic 3!
 
 
     
$liwa 

Dragon


Wiek: 31
Dołączył: 11 Kwi 2005
Skąd: Teresin
Wysłany: 2006-08-24, 14:02   

O wielkie dzięki, że znalazleś ten program, ja szukałem jakiś czas temu i nie mogłem nic nowego znaleźć. Ale on jest free? Czy trzeba coś płacić za rejestracje? A jeśli trzeba płacić to czy są jakieś blokady.
_________________
Wróciłem:)
Niedługo będzie tutaj coś ambitniejszego:D
 
 
     
Dark-pl 
Acc: David-pl


Dołączył: 31 Lip 2006
Skąd: Pasłęk
Wysłany: 2006-08-24, 15:10   

Przy HyperCamie jedyny 'minus' braku rejestracji to pasek z napisem HyperCam2 u góry filmiku, a jeśli chdozi o video studio to niewiem, ja mam full wersję i niewiem co może być nie tak z trialem (sądze że blokada to 30-dni użytkowania) :)

pozdr
_________________




G3.xn.pl - Wszystko o Gothic 3!
 
 
     
DarKoper 


Wiek: 30
Dołączył: 25 Cze 2006
Skąd: Rzeka Płomieni
Wysłany: 2006-08-24, 15:17   

Dobry program. Właśnie czegoś takiego szukałem, bo fraps mi niemiłośiernie spowalniał prace gier. Wielkie dzięki.
 
     
toyo 


Dołączył: 10 Maj 2006
Wysłany: 2006-08-28, 13:41   

Jakie kompy macie/jakie trzeba mieć żeby sprawnie nagrywać filmiki??
_________________

d2jsp acc: toyo
 
     
Mr_TeD 
MicroSoFTWorld


Konto na BN: Mr_TeD , Sinek , Sinek-
Klan: FaT , SoGT
Wiek: 30
Dołączył: 28 Kwi 2006
Skąd: Żary
Wysłany: 2006-08-28, 13:50   

Amd Sempron 2600 + 1,61 ghz , 512 ram Grafa jakis radeon ( nawet niewiem jaki )
w sumie cienki sprzet a nagrywa mi bez zacinki
 
     
Noktis 


Dołączył: 08 Paź 2005
Wysłany: 2006-10-03, 14:01   

FRAPS jest OK HyperCam nie koniecznie no ale Frapsem nie zgrasz tego co masz na pulpicie itp. O wiecie moze czym zgrać flmik z emulatora PSX? Czy mozliwe jest to za pomocą HyperCam? Bo Frapsem jest to niemozliwe.
_________________
Diablo 1 Hellfire - Kronika
Diablo - Awakening
526F6C736F6E2072756368612050727A656D61207720647570736B6F2E
 
     
Tass 

Dołączył: 03 Wrz 2006
Wysłany: 2006-11-08, 01:32   

wie ktos moze dlaczego po nagraniu filmu z d2 jest bardzo brzydki obraz? w sensie nie, ze jest wszystko rozmazane, tylko takie czarne a gdzieniegdzie sa klatki z tego filmu
oraz skad mozna sciagnac kodek potrzebny do odpalania microsoft video - 1
 
     
Noktis 


Dołączył: 08 Paź 2005
Wysłany: 2006-11-08, 14:13   

Spróbuj poszukać http://www.google.pl/ :D to napewno znajdziesz kodek :) albo w jakis codec mega pack czy cos takiego (nalezy przy instalce zaznaczyc odpowiedni kodek) A jakim programem nagrywasz Filmik z Diabblo 2 :?:
_________________
Diablo 1 Hellfire - Kronika
Diablo - Awakening
526F6C736F6E2072756368612050727A656D61207720647570736B6F2E
 
     
Tass 

Dołączył: 03 Wrz 2006
Wysłany: 2006-11-08, 19:27   

filmy nagrywam tym HyperCam'em
 
     
Noktis 


Dołączył: 08 Paź 2005
Wysłany: 2006-11-08, 19:49   

To nagraj FRAPS'em wtedy nie bedzie problemów :P
_________________
Diablo 1 Hellfire - Kronika
Diablo - Awakening
526F6C736F6E2072756368612050727A656D61207720647570736B6F2E
 
     
Tass 

Dołączył: 03 Wrz 2006
Wysłany: 2006-11-08, 20:12   

fraps ssie, tez nagrywalem tym, zadna rewelacja, poza tym fraps do nagrywania i grania w d2 imho sie nie nadaje
 
     
Noktis 


Dołączył: 08 Paź 2005
Wysłany: 2006-11-09, 09:11   

Jak najbardziej FRAPS nadaje się do nagrywania filmików z Diablo 2 jak i innych gier którewykorzysrują DirectX . A jakim ty FRAPS'em nagrywałeś? I co jest istotne jaki masz sprzęt? bo jeśli masz słabego kompa to może to kiepsko wyglądać :/
_________________
Diablo 1 Hellfire - Kronika
Diablo - Awakening
526F6C736F6E2072756368612050727A656D61207720647570736B6F2E
 
     
Tass 

Dołączył: 03 Wrz 2006
Wysłany: 2006-11-09, 20:09   

sprzet ogolnie dobry:
athlon xp 3200+, 1gb RAM, GF 5900XT etc
 
     
Noktis 


Dołączył: 08 Paź 2005
Wysłany: 2006-11-10, 18:16   

No to w takim razie jakiego masz FRAPSA??
_________________
Diablo 1 Hellfire - Kronika
Diablo - Awakening
526F6C736F6E2072756368612050727A656D61207720647570736B6F2E
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo