..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Eps
2009-05-18, 16:10
FOREVER MOD by ZIOMUŚŚŚŚ
Autor Wiadomość
tomasz1 

Dołączył: 08 Maj 2009
Wysłany: 2009-05-08, 07:10   

Erotic napisał/a:
ja mam prośbę czy mógłby mi ktoś dać link do tych bibliotek albo jakiegoś programu którym otworze pliki vbs. nie znam sie na tym wiec nawet nie wiem czego mam szukać ;/
jeszcze jedno jak wlaczam gre przez plik plugin mod to podczas tworzenia postaci wyskakuje mi taki blad UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005)


mam podobny problem
czy to zalatwi zainstalowanie vbs?


@edit
gdy wlaczam przez skrot do plugy wyskakuje mi blad po wlaczeniu postaci o jakis ekwipunek

drugie pyt:
jak sie instaluje visual basic to trzeba cos ustawic??

E:
odswiezam

//Nie bij posta tylko edity, masz na to 10080 minut
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-05-09, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
a.k.a Exis


Konto na BN: Exis#2407
Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2007
Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-05-09, 10:13   

Jak cchesz uruchamiać poprzez skrót do plugy to musisz mieć wersje d2 1.10.
problem powinien się rozwaiązać po zainstalowaniu vbsa, podawałem tu download...(no chyba że się przeterminował, ale to nie problem znaleźć w necie :p )
nie trzeba nic konfigurowac w vbsie.
_________________

 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-09, 11:40   

Witam wszystkich zgromadzonych. Gratuluję dobry mod jednak nie moge go uruchomic...
nie wiem czy temat był już poruszany ja go nie mogłem znaleźc, jeśli był to z góry przepraszam. Chodzi o to że po zainstalowaniu moda gdy klikam na LaunchMod.vbs to wyskakuje mi okienko z programami za pomocą których powinienem ten plik otworzyc.
I tu pojawia się moje pytanie, czy potrzebny mi jest jakiś specjalny program do otworzenia pliku czy poprostu popełniam jakiś błąd?

PS. Jak coś to mam wersje 1.11

OK tera mam inny problem związany z accsess violation itd. problem znany. Jednak ja juz nie moge jest jakis prosty sposób na rozwiązanie go? dałem teraz na v 1.10 niby wszystko powinno byc gitara ale nie jest...

Wróciłem do wersji 1.11 i odpaliłem moda przez PlugY ale przy wyborze postaci znów zawiecha i komunikat accsess violation coś tam.... ja już nic nie wiem.... :(

Aha i jeszcze do tego komunikat... instrukcja spod "0x6ff6d740" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x0000012e" . Pamięc nie może byc "read". O co tu chodzi... :?

Nie no ja sie chyba poddaje ten mod jest niemożliwy do uruchomienia i tyle.... :x

[ Dodano: 2009-05-10, 11:36 ]
HEJ CZY KTOŚ MI POMOŻE CZY NIE? :569:

A jężeli chodzi o tego vbesa to po zainstalowaniu dalej nie moge odpalic moda przez vbs script co mam dalej zrobic???
 
 
     
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
a.k.a Exis


Konto na BN: Exis#2407
Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2007
Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-05-10, 12:47   

spokojnie Magus...ludzie nie siedzą tu 24h/dobe zeby tylko oodpisywać i odpisywać...(no moze z wyjatkiem kilku osoób xD)

troche zagmatwałeś, i nakombinowałeś... ściągnij vbsa, zainstalujj i uruchom. JJak masz bład to powiedz co Ci na tym błędzie pisze, bo tego nie wyczytałem w Twojej wypowiedzi.
Napsizałem to post wyżej, ale napisze jeszcze raz NIE URUCHAMIAĆ MODA PRZEZ PlugY.exe na 1.11 !.... bo nie będzie działać prawidłowo.

Możesz jeszcze sprawdzić czy masz wszystkie wpiesy w rejestrze dot. d2...
_________________

 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-10, 13:09   

OK przez PlugY-ego próbowałem odpalic na v 1.10 i na v 1.11 z tego co wyczytałem wcześniej to sam wywnioskowałem że nie ma co odpalac przez PlugY-ego na 1.11 ale tylko wtedy mi sie mod uruchomił więc zobaczyłem jakieś światełko nadziei i na tej wersji też próbowałem.... ale nieważne.... Jak nie dawałem rady przez PlugY-ego to próbowałem przez LounchMod ale pomimo zainstalowania vbsa nic sie niezmieniło....... może żle zainstalowałem.... sam już nie wiem.

OKI moje pytanie teraz brzmi : W jaki sposób odpalic moda przez LounchMod i jak zainstalowac vbesa aby w końcu zaczął działac... tak w ogóle to ja nawet nie znam sie na tym wszystkim... ja to modyfikowałem tylko gre Rome Total War a nie Diablo wie jestem raczej noobowaty w tej dziedyinie.... a o co chodzi z tymi wpisami w rejestrze bo nie wiem.

Aha a jak probuje odpalic przez LounchMod to w zasadzie blędu niema bo nawet nie potrafie porawnie zainstalowac albo korzystac z vbsa a no noob jestem co poradze o plikach takich jak vbs to ja sie dopiero dowiaduje ze istnieja... :roll:
 
 
     
Kalbaross 

Konto na BN: dr-kalbar
Wiek: 32
Dołączył: 29 Lip 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-11, 15:27   

Instrukcja jak wgrać moda jest na pierwszej stronie lepiej się tego opisać nie da :]
 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-11, 17:12   

Wiem i to według niej zainstalowałem moda dodam że dokładnie w taki sposób jak jest w niej napisane. I to jest najdziwniejsze w tym wszystkim, w modach bywa właśnie tak i to nietylko w tym że mimo postępowania zgodnie z instrukcją instalowania jednak występują błedy uniemożliwiające jego uruchomienie zdarzało się tak np w modach na rome total war heh coś o tym wiem.... :wink: . Potem okazuje sie że rozwiązanie problemu odbiega od instrukcji jego instalowania. Ale to są pojedyńcze jednostki... wyobrazcie sobie że każdy kto downloadował moda ma takie problemy jak ja... :shock: A rozwiązanie i tak prędzej czy pózniej znajduje sie samo :roll:
 
 
     
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
a.k.a Exis


Konto na BN: Exis#2407
Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2007
Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-05-12, 10:18   

http://www.dobrepliki.pl/...Time_Files.html
chociażby to...pierwszy wynik wyszukiwania ggoogli z hasłem "visual basic download"

a co do rejestru, to było pisane już o tym i przeze mnie i przez Kicksawa... gdzieś na pierwszych stronach topicu bodajże
_________________

 
     
Kalbaross 

Konto na BN: dr-kalbar
Wiek: 32
Dołączył: 29 Lip 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-12, 14:00   

Tak jak napisał Ziomuś zainstaluj visual basic chociaż u mnie i bez tego poszło. Próbowałem odtwoczyć Twój błąd Magnus i błąd wyskoczył mi wtedy gdy w rejestrze windows nie było poprawnego wpisu o zainstalowanej kopi Diablo II, radziłbym z tej strony się przyjrzeć. Mod działa na czystej nowej kopii Diablo :) na 100%.
pozdrawiam
 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-12, 17:26   

Ahhh... już wiem gdzie popełniłem błąd dobra dzięki, masz racje Kalabross chodzi o wpisy w rejestrze teraz już wiem o co chodzi....

Heh jak napiałem wyżej, rozwiązanie i tak pojawia się prędzej czy póżniej w końcu zabiore się za tego moda... troche znudziło mi sie przechodzic grę poraz 4. :lol:

//Miłej gry życzę ;)

[ Dodano: 2009-05-13, 11:32 ]
eee.... ajak zmienic wpis rejestru? :oops:
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-05-12, 17:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
     
Kalbaross 

Konto na BN: dr-kalbar
Wiek: 32
Dołączył: 29 Lip 2005
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-13, 18:27   

Wiesz co Magnus. Zainstaluj od nowa diablo wybierz inny folder, a wpisy do rejestru poprawią Ci się automatycznie. Grzebanie i ręczne dodawanie wpisów mi osobiście nic nie pomogło, taka moja dobra rada ;)
 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-13, 19:29   

Heh... no wiesz ja już to zrobiłem i nic nie pomogło.... :?

Wydaje mi sie że tego moda poprostu nieda sie zainstalowac na moje diablo i tyle robie wszystko co mi tu mówicie i nic. Przeinstalowywałem diablo ze 2 razy i też nic.
Ciagle nie moge odpalic gry przez PlugY mimo że mam v 1.10 i chocby skały srały nie ma 100% możliwości poprawnego uruchomienia tego moda. A z lounch mod to już se spokuj dałem bo ten cały vbs to jakiś pic na wode fotomontarz instaluje go i instaluje i nic jedno wielkie NIC :565:
 
 
     
tomasz1 

Dołączył: 08 Maj 2009
Wysłany: 2009-05-14, 20:23   

to samo co wyzej
ale ja mam pytanie
czy moglby ktos to na MPQ zrobic :D
widzialem posta gdzies ze MPQ sie nie oplaca bo za dlugo sciagania
ale ja juz wole dlugie sciaganie niż niegrac wcale

//Łamiąc tym samym prawa Autorskie ;/ Nikt Ci tego nie zrobi, poza Autorem modyfikacji
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-05-14, 20:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Magus 
OSTATNI SPRAWIEDLIWY


Wiek: 26
Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódz
Wysłany: 2009-05-15, 16:44   

Chyba wiem co powoduje u mnie ciągłe błędy... myśle że to ma coś wspólnego z plikiem "D2Lang.dll" czy możliwe jest że plik ten jest uszkodzony czy coś w tym stylu?
:?

[ Dodano: 2009-05-15, 16:49 ]
Ziomuśśśś napisał/a:
ściągnij vbsa, zainstalujj i uruchom

A tak przy okazji jedno pytanie jak uruchomic tego vbsa po jego zainstalowaniu? Bo niewiem. :oops:

OK naprawiłem błąd z plikiem "D2Lang.dll" teraz doszedłem do momentu gdzie wybieram postac i gdy jakąś już wybiore znowu unhandled exception 00000005c czy coś takiegio.
Tym razem sprawdziłem odpowiedni scrypt i wykryłem że błąd ten ma coś wspólnego z PlugY. Jakieś pomysły co do rozwiązania tego problemu? :|

No dobra a teraz sprecyzuje wykryłem błąd związany z plikiem "D2Common.dll" jakieś pomysły co może byc z nim nie tak?. Bo ze wcześniejszym dll. musiałem poprostu PL wersje zainstalowac a tu o co chodzi?

ASSERTION FAILURE

LOCATION: D2Common\DataTBLS\INVTbls.ccp line#112
EXPRESSION: sgninventoryInitStats==NUM_INVENTORY_PAGE_STATS*NUM_GAME_RESOLUTIONS
 
 
     
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
a.k.a Exis


Konto na BN: Exis#2407
Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2007
Skąd: Rumia
Wysłany: 2009-05-15, 22:13   

Magus napisał/a:
[ Dodano: 2009-05-15, 16:49 ] Ziomuśśśś napisał/a:
ściągnij vbsa, zainstalujj i uruchom

A tak przy okazji jedno pytanie jak uruchomic tego vbsa po jego zainstalowaniu? Bo niewiem.

chodziło mi tu o uruchom moda, nie vbsa

hmmm problem z ekwipunkiem/dllkami... skopiuj jeszcze raz dllki z katalogu instalacji moda/stchuj jeszcze raz gre na patch który chcesz i spróbuj... [joke]ew. piperz to wszystko w cholere xdf[/joke]
_________________

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo