..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pluginy tworzone przez Modmakerów zaawansowanych
Autor Wiadomość
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2009-02-03, 19:25   Pluginy tworzone przez Modmakerów zaawansowanych

Tutaj umieszczamy pluginy tworzone przez nas, czyli Modmakerów zaawansowanych


Instrukcja instalacji pluginów:

1. Robisz kopię zapasową pliku, który będziesz musiał podmienić. Np. D2client.dll
2. Wklejasz plugin i odpalasz grę.

Pamiętaj by umieszczać działające pluginy i konieczne jest wskazanie wersji pod jaką działa plugin. Np. v1.12a

Możesz też umieścić drobne informacje, które opisują działanie pluginu i inne sprawy związane z nim.

Lista pluginów:

1. Przyśpieszenie testowania modyfikacji by Eps
2. Defense enabler by Nefarius
3. Redukcja zużycia procesora by Eps
4. Przyśpieszenie testowania modyfikacji cz.2 by Eps
5. Umożliwienie większej skrytki dla trybu classic by Eps
6. Aktywacja Imienia Najemnika na automapie by Eps
7. Nowy plik Mpq by Eps
8. Umożliwienie Większego Rozmiaru Kostki by Eps
9. Umożliwienie większej skrytki dla trybu classic cz.2 by Eps
10. Aktywacja Imienia Najemnika na automapie cz.2 by Eps
11. Umożliwienie Większego Rozmiaru Kostki cz.2 by Eps
12. Przyśpieszenie testowania modyfikacji cz.3 by Eps
13. Redukcja zużycia procesora cz.2 by Eps
14. Nowy plik Mpq cz.2 by Eps
15. Czerwony portal do Świątyni Nihlathaka jest zawsze aktywny by Eps
15. Wyświetlanie cały czas napisu punktów życia i many nad kulami by Eps
Ostatnio zmieniony przez Eps 2016-03-30, 17:07, w całości zmieniany 7 razy  
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2009-03-15, 08:25   

Pluginy do wersji: v1.10, v1.11b i v1.12a

Zmiany:
1.Zmiana czasu przejścia ekranu: TrademarkScreen, wartość przejścia trwa 1 sekundę, w oryginale trwała: 10 sekund.
2.Zmiana przejścia ekranu, teraz po: TrademarkScreen, ekran przechodzi do jednego gracza, oraz jak klikniesz lewym przyciskiem myszy, to ekran także przechodzi do jednego gracza. Już nie musisz wchodzić z menu głównego do jeden gracz. To znacznie przyśpiesza testowanie swoich modyfikacji.

Instalacja:
1.Pobierz jedną z bibliotek z wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2Launch.dll.
3.Wypakuj bibliotekę: D2Launch.dll, do folderu Diablo II.
4.Odpal grę i testuj swoje modyfikacje o wiele szybciej niż normalnie.

Oto biblioteki do ściągnięcia:

Wersja: v1.10: d2launch110

Wersja: v1.11b d2launch111b

Wersja v1.12a d2launch112a
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2009-03-15, 08:56   

Plugin do wersji: v1.10
Autorem plugina jest: Nefarius. Modmaker z d2mods.com
Nazwa pluginu i opis: Defense Enabler v1.0 - Plugin ten, uaktywnia naszą obronę, w czasie biegu. Więcej informacji w pliku readme.

Plugin do pobrania: Defense Enabler v1.0
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-02-09, 07:31   

Plugin do wersji: v1.13c

Zmiany:
1. Redukcja zużycia 100% procesora (wartość losowa) podczas gry. W menu głównym nadal jest 100% wykorzystania procesora.

Instalacja:
1.Pobierz bibliotekę.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2Client.dll.
3.Wypakuj bibliotekę: D2Client.dll, do folderu Diablo II.
4.Odpal grę i ciesz się mniejszym zużyciem procesora.

Biblioteka do pobrania:
Reduce 100% Cpu
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?in4pze35pf2newo
Ostatnio zmieniony przez Sarevok92 2011-11-24, 18:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-03, 20:38   

Plugin do wersji: v1.13c

Zmiany:
1.Zmiana czasu przejścia ekranu: TrademarkScreen, gdzie teraz wartość przejścia trwa 1 sekundę (w oryginale trwała: 10 sekund).
2.Zmiana przejścia ekranu, teraz po: TrademarkScreen ekran przechodzi do jednego gracza oraz jak klikniesz lewym przyciskiem myszy, to ekran także przechodzi do jednego gracza. Już nie musisz wchodzić z menu głównego do jeden gracza. To znacznie przyśpiesza testowanie swoich modyfikacji.

Instalacja:
1.Pobierz bibliotekę z wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2Launch.dll.
3.Wypakuj bibliotekę: D2Launch.dll do folderu Diablo II.
4.Odpal grę i testuj swoje modyfikacje o wiele szybciej niż normalnie.

biblioteka do ściągnięcia:
d2launch113c
[mirror z mediafire]D2Launch113c
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-03, 20:38   

Plugin do wersji: v1.10, v1.11b, v1.12a i v1.13c

Zmiany:
1. Plugin zwiększa skrytkę dla klasycznego Diablo II na wzór dodatku, dzięki czemu aktywuje możliwość umieszczenia w niej większej ilości przedmiotów.
2. Naprawia zakres kliknięcia przycisku przy podjęciu złota.
3. Zmniejsza mouseover, przesuwa lekko grafikę przycisku i zakres kliknięcia dla przycisku zamknięcia skrytki w trybie klasycznym i rozszerzeniu, (gdyż kod korzysta z tych samych wartości.)

Instalacja:
1.Pobierz bibliotekę z wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2gfx.dll
3.Wypakuj bibliotekę: D2gfx.dll i Skrytka.dll
4.Zaopatrz się w plik graficzny z większą skrytką, np. wypakuj plik: Tradestash.dc6 z pliku: d2exp.mpq.
5.Zaopatrz się w plik tekstowy: inventory.txt, koniecznie wypakuj go z pliku: Patch_d2.mpq.
6.Zamień nazwę pliku Tradestash.dc6 na bank.dc6 i umieść w drzewie katalogów: Data\global\ui\panel.
7.Zedytuj plik: inventory.txt, poprzez skopiowanie takich kolumn jak:

- Dla rozdzielczości 640x480:
* Należy skopiować wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 1
do linii Bank Page 1, czyli do kolumn: gridY, gridTop, gridBottom.
- Dla rozdzielczości 800x600
* Należy skopiować wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 2
do linii Bank Page 2, czyli do kolumn: gridY, gridTop, gridBottom.
I tak zedytowany plik: inventory.txt, trzeba umieścić w drzewie katalogów: Data\global\excel.
8.Po tym wszystkim uruchom grę metodą: -txt -direct.

Dodatkowe informacje:
Skrytka może być jeszcze większa, trzeba skorzystać z jakiegoś pluginu, który ją zwiększa.
Zaopatrując się w odpowiednią grafikę i kopiując wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 1
do linii: Bank Page 1, czyli do kolumn:
gridX, gridY, gridLeft, gridRight, gridTop, gridBottom (Niektóre wartości (tylko), gdy skrytka jest szersza.)
I to samo powtórzyć dla linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 2 do linii: Bank Page 2, by skrytka była aktywna
dla rozdzielczości 640x480 i 800x600.
Dodatkowo można plik Skrytka.dll podczepić pod PlugY, dzięki czemu można aktywnie grać bez pliku: d2gfx.dll
W tym celu trzeba w pliku: PlugY.ini dopisać do wpisu: DllToLoad= nazwę dll-ki Skrytka.dll,
czyli będzie to wyglądać tak:
DllToLoad=Skrytka.dll
Potem trzeba zapisać plik: PlugY.ini i odpalić grę metodą: -txt -direct.
Podobną metodą można odpalić plugin przy użyciu D2Mod system.
W tym celu trzeba w pliku D2Mod.ini trzeba wpisać obok innych pluginów, następujący wpis:
Skrytka=Skrytka.dll
Potem trzeba zapisać plik: D2Mod.ini i odpalić grę metodą: -txt -direct.
Nie testowane jest na NefEx, ale chyba będzie to tak samo działać.
Jeżeli jesteś bardziej zaawansowany z łatwością dodasz niezbędne pliki do pliku: Patch_d2.mpq.

Biblioteki do ściągnięcia:
Wersja v1.10 Skrytka v1.10
Wersja v1.10 [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?oo6kthpxqy7mp3i
Wersja v1.11b Skrytka v1.11b
Wersja v1.11b [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?bbhgvu9hhxcoqz6
Wersja v1.12a Skrytka v1.12a
Wersja v1.12a [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?njlxfqfbidob6l4
Wersja v1.13c Skrytka v1.13c
Wersja v1.13c [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?148yalfidfr1erd
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-03, 20:38   

Plugin do wersji: v1.10, v1.11b, v1.12a i v1.13c

Zmiany:
1. Aktywacja imienia najemnika na automapie. Przykładowy screen ukazujący ten efekt znajduje się w tym poście.

Instalacja:
1.Pobierz plik w wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Wypakuj plik Start.exe i AIN.dll do katalogu, gdzie masz zainstalowane diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Biblioteki do ściągnięcia:
Wersja v1.10 v1.10AIN
Wersja v1.10 [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?m1z94li88kpt1ay
Wersja v1.11b v1.11bAIN
Wersja v1.11b [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?pzbzub7b73fju3d
Wersja v1.12a v1.12aAIN
Wersja v1.12a [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?sos736z3g3rovqb
Wersja v1.13c v1.13cAIN
Wersja v1.13c [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?j03kczfq7h15aqj
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-03, 20:39   

Plugin do wersji: v1.13c

Zmiany:
1.Dodaje nowy plik Mpq, dzięki czemu można w nim umieścić zmodyfikowane pliki
i cieszyć się mniejszą ilością miejsca dla swojej modyfikacji.

Instalacja:
1.Pobierz plik.
2.Wypakuj plik start.exe i CMPQ.dll do katalogu, gdzie masz zainstalowane diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Plik do ściągnięcia:
CMPQ
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?m8gzpijgf475vkl
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-03, 20:39   

Plugin do wersji: v1.10, v1.11b, v1.12a i v1.13c

Zmiany:
1. Plugin Umożliwia większy rozmiar kostki. Maksymalny rozmiar kostki może być taki, jaki występuje w modzie: Big Cube Mod by Krupas.
2. Przesunięto przycisk transmutacji w dół.
3. Przesunięto przycisk zamknięcia w dół.

Instalacja:
1.Pobierz plik z wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Wypakuj plik WRK.dll i Start.exe do folderu diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Dodatkowe informacje:
Trzeba się zaopatrzyć w nową grafikę i przesunięcia w pliku inventory.txt

Biblioteki do ściągnięcia:
Wersja v1.10 v1.10WRK
Wersja v1.10 [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?8d48w6zieyxalju
Wersja v1.11b v1.11bWRK
Wersja v1.11b [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?w7hf6kf56h2mxz4
Wersja v1.12a v1.12aWRK
Wersja v1.12a [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?r1ua1fhadkoa53a
Wersja v1.13c v1.13cWRK
Wersja v1.13c [mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?l77lad004xdvetb
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-19, 18:17   

Plugin do wersji: v1.13d

Zmiany:
1. Plugin zwiększa skrytkę dla klasycznego Diablo II na wzór dodatku, dzięki czemu aktywuje możliwość umieszczenia w niej większej ilości przedmiotów.
2. Naprawia zakres kliknięcia przycisku przy podjęciu złota.
3. Zmniejsza mouseover, przesuwa lekko grafikę przycisku i zakres kliknięcia dla przycisku zamknięcia skrytki w trybie klasycznym i rozszerzeniu, (gdyż kod korzysta z tych samych wartości.)

Instalacja:
1.Pobierz bibliotekę.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2gfx.dll
3.Wypakuj bibliotekę: D2gfx.dll i Skrytka.dll
4.Zaopatrz się w plik graficzny z większą skrytką, np. wypakuj plik: Tradestash.dc6 z pliku: d2exp.mpq.
5.Zaopatrz się w plik tekstowy: inventory.txt, koniecznie wypakuj go z pliku: Patch_d2.mpq.
6.Zamień nazwę pliku Tradestash.dc6 na bank.dc6 i umieść w drzewie katalogów: Data\global\ui\panel.
7.Zedytuj plik: inventory.txt, poprzez skopiowanie takich kolumn jak:

- Dla rozdzielczości 640x480:
* Należy skopiować wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 1
do linii Bank Page 1, czyli do kolumn: gridY, gridTop, gridBottom.
- Dla rozdzielczości 800x600
* Należy skopiować wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 2
do linii Bank Page 2, czyli do kolumn: gridY, gridTop, gridBottom.
I tak zedytowany plik: inventory.txt, trzeba umieścić w drzewie katalogów: Data\global\excel.
8.Po tym wszystkim uruchom grę metodą: -txt -direct.

Dodatkowe informacje:
Skrytka może być jeszcze większa, trzeba skorzystać z jakiegoś pluginu, który ją zwiększa.
Zaopatrując się w odpowiednią grafikę i kopiując wartości z linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 1
do linii: Bank Page 1, czyli do kolumn:
gridX, gridY, gridLeft, gridRight, gridTop, gridBottom (Niektóre wartości (tylko), gdy skrytka jest szersza.)
I to samo powtórzyć dla linii, gdzie jest wpis: Big Bank Page 2 do linii: Bank Page 2, by skrytka była aktywna
dla rozdzielczości 640x480 i 800x600.
Jeżeli jesteś bardziej zaawansowany z łatwością dodasz niezbędne pliki do pliku: Patch_d2.mpq.

Biblioteka do ściągnięcia:
Skrytka v1.13d
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?u5tht4hc2c1wde9
Ostatnio zmieniony przez Eps 2011-11-21, 16:54, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-19, 20:32   

Plugin do wersji: v1.13d

Zmiany:
1. Aktywacja imienia najemnika na automapie. Przykładowy screen ukazujący ten efekt znajduje się w tym poście.

Instalacja:
1.Pobierz plik.
2.Wypakuj plik Start.exe i AIN.dll do katalogu, gdzie masz zainstalowane diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Biblioteka do ściągnięcia:
v1.13dAIN
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?luoc8nv8v50mmxb
Ostatnio zmieniony przez Eps 2011-11-21, 16:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-19, 20:39   

Plugin do wersji: v1.13d

Zmiany:
1. Plugin Umożliwia większy rozmiar kostki. Maksymalny rozmiar kostki może być taki, jaki występuje w modzie: Big Cube Mod by Krupas.
2. Przesunięto przycisk transmutacji w dół.
3. Przesunięto przycisk zamknięcia w dół.

Instalacja:
1.Pobierz plik.
2.Wypakuj plik WRK.dll i Start.exe do folderu diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Dodatkowe informacje:
Trzeba się zaopatrzyć w nową grafikę i przesunięcia w pliku inventory.txt

Biblioteka do ściągnięcia:
v1.13dWRK
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?hb93kl3kpy7d1yu
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-24, 12:53   

Plugin do wersji: v1.13d

Zmiany:
1.Zmiana czasu przejścia ekranu: TrademarkScreen, gdzie teraz wartość przejścia trwa 1 sekundę (w oryginale trwała: 10 sekund).
2.Zmiana przejścia ekranu, teraz po: TrademarkScreen ekran przechodzi do jednego gracza oraz jak klikniesz lewym przyciskiem myszy, to ekran także przechodzi do jednego gracza. Już nie musisz wchodzić z menu głównego do jeden gracza. To znacznie przyśpiesza testowanie swoich modyfikacji.

Instalacja:
1.Pobierz bibliotekę z wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2Launch.dll.
3.Wypakuj bibliotekę: D2Launch.dll do folderu Diablo II.
4.Odpal grę i testuj swoje modyfikacje o wiele szybciej niż normalnie.

biblioteka do ściągnięcia:
[mirror z mediafire]D2Launch113d
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-24, 13:07   

Plugin do wersji: v1.10, v1.11b, v1.12a, v1.13d

Zmiany:
1. Redukcja zużycia 100% procesora (wartość losowa) podczas gry. W menu głównym nadal jest 100% wykorzystania procesora.

Instalacja:
1.Pobierz plik w wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Zrób kopię oryginalnego pliku: D2Client.dll.
3.Wypakuj bibliotekę: D2Client.dll, do folderu Diablo II.
4.Odpal grę i ciesz się mniejszym zużyciem procesora.

Biblioteki do pobrania:
Wersja v1.10
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?km32b48382f2si7
Wersja v1.11b
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?lmeq1rw6oi32oam
Wersja v1.12a
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?7ovvce8o7z2aqha
Wersja v1.13d
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?n6j5w801qx057h4
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-11-24, 13:20   

Plugin do wersji: v1.10, v1.11b, v1.12a, v1.13d

Zmiany:
1.Dodaje nowy plik Mpq, dzięki czemu można w nim umieścić zmodyfikowane pliki
i cieszyć się mniejszą ilością miejsca dla swojej modyfikacji.

Instalacja:
1.Pobierz plik w wersji na której modyfikujesz diablo 2.
2.Wypakuj plik start.exe i CMPQ.dll do katalogu, gdzie masz zainstalowane diablo 2.
3. Uruchom grę przez plik start.exe
4. Opcjonalnie możesz używać komend, które są w diablo (gra w oknie -w, metoda
-txt -direct, itp.) Wystarczy utworzyć skrót z pliku start.exe i dopisać do niego
owe komendy.

Pliki do ściągnięcia:
Wersja v1.10
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?5ehycmha7m0c16b
Wersja v1.11b
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?3gha8uktac740s2
Wersja v1.12a
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?7yt10gzeukf1pfq
Wersja v1.13d
[mirror z mediafire] http://www.mediafire.com/?6gijrelzsdi9imf
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo