..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak uruchomić dwa Diablo na jednym komputerze
Autor Wiadomość
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2009-07-25, 18:03   

To jest absolutnie bezpieczny sposób. Wystarczy przeczytać uważnie pierwsze kilka zdań.
trupek1000 napisał/a:
bez ryzyka dostania bana
 
     
Daszek 

Dołączył: 11 Cze 2008
Wysłany: 2009-07-25, 18:14   

thx chcialem byc 100% pewien
 
     
elon 

Dołączył: 21 Sie 2008
Wysłany: 2009-07-25, 22:31   

elon napisał/a:
Uruchamiam jedną grę normalnie z systemu, a drugą przez sandboxie i zawsze po kilkunastu sekundach wyrzuca z gry postać z sandboxie (czas oczekiwania).
Wie ktoś co może być przyczyną i jak to naprawić?


Wyczytałem, że kilku innym osobom też rozłącza po 2-3 minutach. Wie ktoś może jak temu zaradzić? Nigdzie rozwiązania nie widziałem..
 
     
rafikozor 

Konto na IDR: rafikozor
Dołączył: 02 Sty 2008
Wysłany: 2009-07-26, 01:43   

A ja widziałem, problemem było zazwyczaj coś grzejącego się - D2 zżera 100% mocy procka no matter what i do tego niewydajnie wykorzystuje kartę graficzną (te burze ognia np.). Sprawdź chłodzenie.
_________________
 
 
     
elon 

Dołączył: 21 Sie 2008
Wysłany: 2009-07-26, 11:48   

rafikozor napisał/a:
A ja widziałem, problemem było zazwyczaj coś grzejącego się - D2 zżera 100% mocy procka no matter what i do tego niewydajnie wykorzystuje kartę graficzną (te burze ognia np.). Sprawdź chłodzenie.


D2 prawie wcale nie wykorzystuje procka kiedy postać stoi w mieście i nic nie robi a w takiej sytuacji wyrzuca mi drugą postać.
Nie z tym jest problem.
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2009-07-26, 11:53   

elon napisał/a:
D2 prawie wcale nie wykorzystuje procka kiedy postać stoi w mieście

Bullshit, d2 korzysta z kernel32 sleep, który cały czas korzysta z 100%, tylko gdy d2 zostaje zminimalizowane przestaje korzystać z procka.
 
     
elon 

Dołączył: 21 Sie 2008
Wysłany: 2009-07-26, 11:55   

eps napisał/a:
elon napisał/a:
D2 prawie wcale nie wykorzystuje procka kiedy postać stoi w mieście

Bullshit, d2 korzysta z kernel32 sleep, który cały czas korzysta z 100%, tylko gdy d2 zostaje zminimalizowane przestaje korzystać z procka.


W momencie gdy D2 było zminimalizowane sprawdzałem zużycie, nie wspomniałem tylko o tym w poście.
To i tak nie zmienia nic w sprawie rozłączania drugiej postaci.
 
     
Tommy77 

Wiek: 40
Dołączył: 04 Sie 2009
Wysłany: 2009-08-04, 14:22   windows 64bit

Wie ktos jak zaistalować Sandboxie na 64 bitach ?
 
     
szak 

Dołączył: 19 Sty 2009
Wysłany: 2009-08-09, 15:00   

Właśnie pojawił mi się taki komunikat (załącznik)
I nie wiem co to jest
nie używałem nigdy żadnych MH, botów itp. itd.
jedynie piaskownicy do dwóch kluczy :(
mam nadzieje ze to nie ban
dodam ze piaskownicy uzywam od 3 dni (od tylu mam drugi klucz, który jest czysty jak łza a komunikat na obydwu kluczach)

HELP

 
     
Daszek 

Dołączył: 11 Cze 2008
Wysłany: 2009-08-13, 22:28   

to nic po prostu nie może połaczyc sie z bn to nie ban
 
     
jin12345 
nic

Dołączył: 17 Wrz 2008
Wysłany: 2009-08-19, 22:28   

Rewelacja
Wszystko smiga bez problemow
Wielkie dzieki!

11/10 :)
 
     
Akila 
:)

Wiek: 84
Dołączył: 29 Sty 2008
Wysłany: 2009-08-29, 09:01   

A ja mam mały problem...
zkopiowalem pliki d2xmusic i d2xvideo do foledrów oby dwóch by grac ze płyty.
pierwsza kopia chodzi , a druganie, dalej żąda płyty, co jest?

Do tego, jak włoze ta płyte i uruchamiam dwie... to druga ciągle patchuje "wczytywanie poprawek" wiec nie da sie zalogowac ^^
 
 
     
krecik20001 

Wiek: 22
Dołączył: 04 Sty 2008
Wysłany: 2009-08-29, 11:31   

Akila napisał/a:
A ja mam mały problem...
zkopiowalem pliki d2xmusic i d2xvideo do foledrów oby dwóch by grac ze płyty.
pierwsza kopia chodzi , a druganie, dalej żąda płyty, co jest?


A masz patcha 1.12 wgrane do drugiej kopii ? :lol:

Akila napisał/a:

Do tego, jak włoze ta płyte i uruchamiam dwie... to druga ciągle patchuje "wczytywanie poprawek" wiec nie da sie zalogowac ^^


OMG no to musisz poczekać aż się spatchuje.
_________________

 
 
     
Akila 
:)

Wiek: 84
Dołączył: 29 Sty 2008
Wysłany: 2009-08-29, 15:30   

nie noo sam bym sie nie domyslił :P mam patcha 1.12 -.-
problem w tym , ze sie nie patchowało :P
reinstalke zrobiłem , tym razem dokonczyło patchowanie i wszystko ok...
Ale bana na cd-key dostałem... za sandboxie, jakiś bullshit... "cd-key zotsał wyłączony (30dni)"

jakim cudem za sandboxie? nic innego nie używałem, nikt nie mogłby się wkraść, moja stara?
coś mi tu śmierdzi :P
 
 
     
krecik20001 

Wiek: 22
Dołączył: 04 Sty 2008
Wysłany: 2009-08-29, 17:04   

Akila napisał/a:
Ale bana na cd-key dostałem... za sandboxie, jakiś bullshit... "cd-key zotsał wyłączony (30dni)"

Chyba nie możliwe :p A nigdy na tym keyu niczego nie używałeś ? Chociaż jeden dzień ?
_________________

 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo