..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak uruchomić dwa Diablo na jednym komputerze
Autor Wiadomość
leonxx 
Bo śniek...


Konto na BN: leonkarlk
Wiek: 21
Dołączył: 29 Maj 2009
Skąd: Z miasta
Wysłany: 2010-02-18, 11:46   

ludzie weźcie pomóżcie... to głupie coś mi na windowsie 7 nie działa ;/ a potrzebuje przeżucić drogocennych itemków ;/ Tu link do komunikatu http://img693.imageshack....beztytuuvde.png a i zanaczyłem zgodność z windowsem xp service pack czy coś takiego ;/
_________________

 
 
     
weronikaneska 

Konto na BN: już nie gram
Konto na IDR: reda
Wiek: 33
Dołączyła: 29 Lis 2009
Wysłany: 2010-03-21, 22:52   

mam zainstalowane 2x d2 na jednym kompie i dziala wszystko bez problemu.
zastanawiam sie jednak czy teraz nie bedzie lepiej jedno odinstalowac, i ponownie po wydaniu 1.13 zainstalowac na nowo?
_________________
Brzydzę się kłamstwem....więc często zmuszona jestem wymyślać nowe prawdy.....
 
     
Morkant 

Dołączył: 29 Kwi 2010
Wysłany: 2010-05-01, 16:53   

zrobilem all jak jest powiedziane/pokazane w poradniku jednak wyskakuje pewien problem pierwsza gra odpala sie ladnie w oknie przy drugiej wyskakuje niestety cos takiego

nie mozna zlokalizowac katalogu uzytkownika
inicjalizacja procesu start.exe zakonczyla sie niepowodzeniem

O co moze chodzic?
 
     
weronikaneska 

Konto na BN: już nie gram
Konto na IDR: reda
Wiek: 33
Dołączyła: 29 Lis 2009
Wysłany: 2010-05-01, 18:06   

na bank nie bedzie to wina 1.13
u mnie dziala bez problemów
ale jak instalowałam pierwszy raz miałam podobny problem. okazało sie że mi sanbox-a blokował antywirus. zbieg okoliczności że robiłam reinstalkę systemu i najpierw zainstalowałam 2x d2 jak w poradniku po jakimś czasie zainstalowałam antywirusa i wtedy podczas odpalanie w piaskownicy anty zapytał sie czy pozwolic odpalić obcy program. zgodziłam sie i jest spoko. może to na coś cie naprowadzi
_________________
Brzydzę się kłamstwem....więc często zmuszona jestem wymyślać nowe prawdy.....
 
     
Siembi 


Konto na BN: Siembi
Wiek: 28
Dołączył: 25 Cze 2007
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2010-05-24, 01:22   

Wcześniej na Xp 32 bity działało. Dorwałem od kolegi drugi Cd key, mam nowego kompa z Windowsem 7 64 bity, ściągnąłem nowego Sandboxie pod ten system. Gra się odpala w piaskownicy, wszystko ładnie, ale jak chcę założyć grę to wyskakuje mi: unable to start LNG. Ma ktoś jakieś pomysły? Czytałem zagraniczne fora i nikt nie znalazł rozwiązania tego problemu. A może ktoś ma alternatywę dla programu sandboxie?
_________________
 
 
     
Karol1987 
Uwaga. Były Nolife.


Konto na BN: Kaka_Zabijaka/Kaka_Mulki
Klan: Dębowa Akademia ;)
Konto na IDR: Kaka
Wiek: 31
Dołączył: 01 Sie 2006
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2010-05-26, 00:50   

A ktoś może sprawdzał czy na najnowszym Mac OS Leopard Sanboxie działa?
_________________

 
 
     
arturitu2 

Dołączył: 05 Lip 2010
Wysłany: 2010-09-01, 12:26   

siemka mam taki problem ze loguje sie na jedna gre i wszystko ok odpalam drugie diablo za pomoca piaskownicy i podczs proby zalogowania na battle net pisze ze klucz jest przezemnie uzywany. klucze na 100% sa dobre moze ktos cos na to poradzic z gory thx za pomoc aha chce dodac ze posiadam klucz diablo 2 i diablo 2 lod.oczywiscie odpalam wszystko tak jak pisze czyli diablo 2 clsssic oraz diablo 2 lod za pomoca piaskownicy
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2010-09-01, 12:42   

Żeby uruchomić D2 w ten sposób musisz mieć dwa komplety kluczy (2x D2 i 2x LoD).
 
     
qruwka 

Konto na IDR: qruwka
Wiek: 27
Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 2011-07-06, 08:59   

Przeczytałem wszystko i nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mnie pytanie(być może coś mi umknęło). Czy można uruchomić 2x Diablo na IDR używając jednego zestawu kluczy, czy do tego również potrzebuje dwóch zestawów?
 
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2011-07-06, 09:12   

qruwka napisał/a:
Czy można uruchomić 2x Diablo na IDR używając jednego zestawu kluczy, czy do tego również potrzebuje dwóch zestawów?

Można uruchomić na jednym zestawie kluczy. Nieoficjalne serwery nie sprawdzają ani oryginalności klucza, ani czy na tym samym kluczu jest więcej niż jedna osoba.
Oznacza to również, że nie trzeba się bawić w kopiowanie i ponowne instalowanie.
 
     
petryko6 

Wiek: 35
Dołączył: 18 Lip 2011
Wysłany: 2011-07-26, 20:34   

A ja mam pytanie odnośnie przerzucania itemków w singlu.
Otóż odpalam za pomocą Sandboxa dwie wersje gry, bez problemu w jednej odpalonej normalnie stawiam serwer i w drugiej (w piaskownicy) do niej wskakuję. Jednak podczas handlu między moimi dwiema postaciami, zapamiętywana jest transakcja tylko dla postaci odpalonej w "normalny" sposób, która stawiała serwer. Kiedy wyjdę z gry i włączę ją "normalnie" w singlu (nie przez Sandboxa) i załączę postać, która wcześniej podczas podwójnego uruchomienia była z "sandboxa" nie ma zapamiętanych wyników tej transakcji. O co tu chodzi? W rezultacie dochodzi do tego, że mógłbym mnożyć itemy bez ograniczeń, a tego nie chcę bo to bez sensu. Dla przykładu: Odpaliłem normalnie Barbarzyńcę, a w piaskownicy Paladyna. Przekazałem od Paladyna dla barba jakąś tam zbroję. Po rozłączeniu gry i ponownym jej uruchomieniu w singlu okazuje się, że owszem barb ma tę zbroję ale także nadal posiada ją Paladyn i nic u niego się nie zmieniło. Bez sensu. Pomóżcie proszę jak to zrobić, żeby wyniki takiej wymiany zapisywały się dla obu postaci?
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2011-07-26, 21:08   

Piaskownica kopiuje sobie oryginalne pliki save.
Na przykład D2 mam zainstalowane na D:\Gry\Diablo II. Sandboxie kopiuje plik postaci uruchamianej w piaskownicy do folderu C:\Sandbox\user\DefaultBox\drive\D\Gry\Diablo II\Save. D2 uruchamiane normalnie dalej korzysta z niezmienionego pliku w D:\Gry\Diablo II\Save.
Poszukaj u siebie w folderze Sandbox zapisu paladyna i wrzuć go do folderu Save, gdzie masz zainstalowane D2. Po każdej transakcji powinieneś aktualizować stan swoich postaci.
 
     
rafikozor 

Konto na IDR: rafikozor
Dołączył: 02 Sty 2008
Wysłany: 2011-07-26, 22:28   

Można też skonfigurować SandBoxie, by przywracał pożądane pliki przez wybranie tylko jednej funkcji.
_________________
 
 
     
Orson 


Dołączył: 28 Mar 2011
Wysłany: 2011-10-15, 10:11   

Wszystko pięknie hula, tylko dwie rzeczy mnie denerwują:
1.- Da się jakoś powiększyć te okienka z grami, bo zajmują one tylko środek ekranu, a po bokach widać pulpit. Przez to wszystko jest trochę zniekształcone; postacie i itemy nienaturalnie wydłużone.
2.- W grze odpalonej z sanboxa nie działa mi zmienianie skilli kółkiem myszy. W opcjach sterowania w ogóle nic nie można zmienić. W grze uruchomionej normalnie wszystko jest OK i kręcąc kółkiem zmieniam skille.
 
     
ms 



Dołączył: 23 Paź 2009
Wysłany: 2011-10-15, 10:49   

Orson napisał/a:
Przez to wszystko jest trochę zniekształcone; postacie i itemy nienaturalnie wydłużone.

Ależ nie, to jest właśnie normalne. To fullscreen (widescreen) zniekształca postacie.
Niemniej da się, obok -w dopisujesz -nofixaspect.
_________________
Przecież soska w talarmie to taka blachara omg ;c
                                                   — Usy

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo