..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Windows 7... Diablo 2
Autor Wiadomość
Golibark 
Newbie good...

Dołączył: 15 Sty 2008
Wysłany: 2009-07-08, 12:13   Windows 7... Diablo 2

Witam. Wczoraj zainstalowałęm na swoim komputerze windows 7. I gdy włączyłem diablo, wszystkie kolory są rozmazane, proszę o pomoc co mam robić? Bo dostanę nerwicy :565:
 
 
     
LeonThePunisher 

Dołączył: 31 Lip 2007
Wysłany: 2009-07-08, 13:49   Re: Windows 7... Diablo 2

Golibark napisał/a:
Witam. Wczoraj zainstalowałęm na swoim komputerze windows 7. I gdy włączyłem diablo, wszystkie kolory są rozmazane, proszę o pomoc co mam robić? Bo dostanę nerwicy :565:

Uruchom w trybie zgodności z Windowsem XP SP2. I musisz mieć zainstalowany dodatek, bez niego nic mi nie działało.
 
     
Mitmiru 


Dołączył: 16 Kwi 2009
Wysłany: 2009-07-08, 15:54   

Ja bym zaczął od uruchomienia testu grafiki w D2 (bodajże plik D2VidTest.exe). Jak nie pomoże to może wina sterowników?

Ja na W7 odpalałem bez problemu D2, jako normalny user i bez zgodności z XP.

W każdym razie Windows 7 to nadal RC i nie wszystko musi działać. Chcesz - testujesz, ale nikt gwarancji nie daje, że będzie różowo.
 
     
Eps 
Szef PCM D2



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2009-07-08, 16:30   

Jak to Ci nie pomoże, to możesz spróbować zainstalować Windows XP i na bank powinno działać.
 
     
Elvis 


Konto na IDR: Elvis
Wiek: 26
Dołączył: 20 Lip 2006
Skąd: zewsząd
Wysłany: 2009-07-08, 16:44   

U mnie też działa bez problemów... Zrób jak kolega radził z tym testem grafiki. Jak nie zadziała to moze wina sterowników do grafiki. Instalowałeś/ściągałeś z WindowsUpdate??
 
     
asz_tec 

Dołączył: 05 Sty 2010
Wysłany: 2010-01-05, 17:02   

Ja mam za to win 7 i w ogole niechce mi d2 odpalic... :evil: i co robic?
 
     
Ulver 

Konto na IDR: Ulver
Wiek: 28
Dołączył: 07 Maj 2008
Wysłany: 2010-01-05, 17:05   

asz_tec napisał/a:
Ja mam za to win 7 i w ogole niechce mi d2 odpalic... :evil: i co robic?


Przede wszystkim zacznij od trybu zgodności z xp...
 
 
     
m00ka 

Konto na BN: iv3n
Klan: brak, bo po co? ;)
Wiek: 28
Dołączył: 26 Cze 2008
Wysłany: 2010-01-05, 17:55   

PPM na skrócie - właściwości, zakładka zgodności i zaznacz: wyłącz kompozycje pulpitu a gierka będzie chodzić jak złoto, pzdr.
 
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 30
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2010-07-11, 18:19   

Jak zaznaczysz opcje "wyłącz kompozycje pulpitu" to gra napewno się uruchomi lecz dalej kolory są rozsypane (bez zaznaczonej opcji "wyłącz kompozycje pulpitu" gra mi się nie uruchamia, a w procesach jest włączona). D2 LoD działa dobrze w oknie i czasem dobrze na pełnym ekranie. Tryb zgodności z XP daje możliwość korzystania ze scrola w myszce. U mnie działało dobrze dopóki nie zrobiłem testu grafiki, teraz mam sieczke. Nie wiem co odpowiada za prawidłowe wyświetlanie D2 LoD w Win7 x64, możliwe, że szczęście. Jak uda mi się to naprawić to napiszę.
Pozdro :wink:

Problem się u mnie rozwiązał: restart kompa, potem test grafiki i tu zaznaczamy opcje pomiń test i działa.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
http://diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
kobriii 


Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2010
Skąd: Toruń
Wysłany: 2010-09-25, 00:10   

Witam

Cytat:
Ja mam za to win 7 i w ogole niechce mi d2 odpalic... :evil: i co robic?


mam taki sam problem,

próbowałem na trybie zgodności z xp i nic,
m00ka napisał/a:
wyłącz kompozycje pulpitu
- też nic nie daje
 
 
     
Everman 


Konto na BN: papus
Konto na IDR: Everman
Wiek: 19
Dołączył: 20 Lip 2010
Skąd: Żagań
Wysłany: 2010-09-25, 00:59   

Zainstalujcie najnowszego patcha, tryb zgodnosci z XP i "uruchom jako administrator" - U mnie pomoglo : )
_________________
"Tyrael był głupcem, że mi zaufał..."
 
 
     
wiemar 
stary ale jary


Konto na BN: dziubas (d2) / wiemar#2546 (d3)
Dołączył: 06 Sie 2006
Wysłany: 2010-09-25, 12:54   

tyle razy to pisalem ale autorowi nie chce sie szukać!!! jak kolory sa rozmazane tzn zielono-rozowo-zolte to trzeba wcisnac alt+tab i uruchomic z pulpitu rozdzielczosc ekranu i wrocic do gry.
_________________
6 sierpień 2006 - rejestracja na forum
6 sierpień 2012 - 6 lat na forum

666
 
     
Swatek 

Dołączył: 25 Wrz 2010
Wysłany: 2010-09-25, 14:27   

Właściwości -> Wyłącz kompozycje pulpitu
Następnie zrob test grafiki, przełącz na 3D i zrób reset kompa
Powinno zadziałac
 
     
kobriii 


Wiek: 29
Dołączył: 25 Wrz 2010
Skąd: Toruń
Wysłany: 2010-09-25, 15:05   

Everman napisał/a:
tryb zgodnosci z XP i "uruchom jako administrator"
- robiłem nie pomogło

wiemar napisał/a:
jak kolory sa rozmazane tzn zielono-rozowo-zolte
- niestety u mnie w ogóle się nie włącza, w menadżerze zadań niby jest diablo 2 , ale nie włącza sie gra

Cytat:
Właściwości -> Wyłącz kompozycje pulpitu
- nie pomogło

Swatek napisał/a:
zrob test grafiki, przełącz na 3D
- a tego to gdzie mam szukać ??
 
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2010-09-25, 15:34   

kobriii napisał/a:
Swatek napisał/a:
zrob test grafiki, przełącz na 3D
- a tego to gdzie mam szukać ??

W folderze z D2, aplikacja D2VidTst.exe.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo