..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: diabloel
2016-12-06, 19:17
Nowy Mod
Autor Wiadomość
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-05, 15:23   

Modyfikacja działa na wszystkich gs-ach, ale po prostu wp nie działa.
 
     
rafikozor 

Konto na IDR: rafikozor
Dołączył: 02 Sty 2008
Wysłany: 2011-04-05, 21:35   

Dziękujemy Eps, bardzo fachowa odpowiedź.
Eps napisał/a:
po prostu wp nie działa
A kiedy po prostu zacznie działać?
_________________
 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-05, 21:36   

Będzie działać jak Usiak to naprawi, bo przecież on tworzy modyfikację i jest oficjalnym modmakerem IDR :<
 
     
Sabko 

Dołączył: 24 Lis 2007
Wysłany: 2011-04-05, 22:34   

Eps napisał/a:
Modyfikacja działa na wszystkich gs-ach, ale po prostu wp nie działa.




:D

A nie można po prostu skopiować i skonfigurować configa z GS2?
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-06, 05:05   

Sabko napisał/a:
A nie można po prostu skopiować i skonfigurować configa z GS2?


A co Ci da skopiowanie configa z GS2 i jego konfiguracja? Ale fail... :572:

Taką zmianę aktywowania WP do krów ustawia się w pliku: Levels.txt.
Wystarczy jedynie odnaleźć kolumnę: Waypoint i zrezygnować z jakiegoś wp np. w pierwszym akcie i dać mu w tej kolumnie wartość: 255, a potem zjechać do linii: 40 (w programie d2excel) i nadać mu wartość z zastąpionego WP i jeszcze potrzebna edycja mapy jest potrzebna. By lepiej to zrozumieć odsyłam do poradnika radziora > Tutaj

Usiak tego pliku w ogóle nie ruszył. :D
W odróżnieniu do was ja mam wp, ale nie ma tej zmiany po stronie serwera i nie działa :M

 
     
Sabko 

Dołączył: 24 Lis 2007
Wysłany: 2011-04-06, 08:38   

Nie wiem nie znam się. Ale z reguły jak jedna rzecz działa, a druga nie, to najlepiej ustawić tę drugą tak samo jak pierwszą nie?
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-06, 09:07   

Akurat w tym przypadku zmiany w konfiguracji Gs-a nie będą działały na możliwość wp do krówek :P
 
     
Sarevok92 



Dołączył: 07 Lis 2008
Wysłany: 2011-04-06, 14:53   

rafikozor napisał/a:
Dziękujemy Eps, bardzo fachowa odpowiedź.
Eps napisał/a:
po prostu wp nie działa
A kiedy po prostu zacznie działać?

Wp, podobnie jak reszta niedziałających obecnie zmian zacznie działać jak Gierwazy wrzuci ją na serwer. Ostatnio miał jakieś problemy z netem, więc miejmy nadzieję, że niedługo będzie mógł wrzucić moda.

Eps napisał/a:
Będzie działać jak Usiak to naprawi, bo przecież on tworzy modyfikację i jest oficjalnym modmakerem IDR :<

A co biedny Usiak ma wspólnego z wrzucaniem moda na serwer? :<

Eps napisał/a:
Usiak tego pliku w ogóle nie ruszył.

Usiak ruszał, bo gdyby nie ruszał, to nie działałoby na żadnym GS-ie, nieprawdaż?

Eps napisał/a:
ale nie ma tej zmiany po stronie serwera i nie działa

Ta zmiana jest po stronie serwera i działa, ale tylko na GS2.
 
     
Gierwazy 
Admin Imperium Realm
Administrator IDR


Konto na IDR: Gierwazy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Sty 2010
Wysłany: 2011-04-06, 18:56   

Mod działa w pełni :)

Proszę wszystkich o ściągnięcie najnowszej wersji (z dzisiaj): http://diablo.robal.cez.waw.pl/mod%20imperium.rar
_________________
Masz pytania? Najpierw sprawdź FAQ
_________________
 
 
     
rafikozor 

Konto na IDR: rafikozor
Dołączył: 02 Sty 2008
Wysłany: 2011-04-07, 08:11   

Gierwazy napisał/a:
Mod działa w pełni :)
A nawet bardziej niż w pełni, o czym świadczy automod 333 obecny na serwerze, ale już niewidoczny w łatce dla userów :C
_________________
 
 
     
Mashala 


Konto na IDR: jezuscytrus
Dołączył: 24 Mar 2010
Wysłany: 2011-04-07, 14:32   

Mi nie działa. Aj nid help, pliz. :<
_________________
Usi napisał/a:
Jestem gipsterem.

g:)
 
     
Gierwazy 
Admin Imperium Realm
Administrator IDR


Konto na IDR: Gierwazy
Wiek: 30
Dołączył: 10 Sty 2010
Wysłany: 2011-04-07, 16:28   

Ściągnąłeś wersję z wczoraj?

I co konkretnie w nim nie działa?
_________________
Masz pytania? Najpierw sprawdź FAQ
_________________
 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2011-04-07, 16:37   

JezusChristus napisał/a:
Mi nie działa. Aj nid help, pliz. :<


A masz w ogóle aktywne to WP?
 
     
pawli19 

Konto na IDR: Reynevan
Dołączył: 20 Wrz 2010
Wysłany: 2011-04-07, 18:21   

Pojawia się błąd "Unhandled exception: access_Violation (c00000005)" po wrzuceniu tego najnowszego moda... Na starszym wszystko śmigało. Gra to oczywiście oryginał.
_________________
"Jeśli nie wiemy skąd przychodzimy , to nie wiemy gdzie jesteśmy, a jeśli nie wiemy gdzie jesteśmy, to nie wiemy dokąd zmierzamy. A jeśli ktoś nie wie dokąd zmierza, to prawdopodobnie zmierza w złym kierunku."
 
     
Mashala 


Konto na IDR: jezuscytrus
Dołączył: 24 Mar 2010
Wysłany: 2011-04-09, 08:01   

EDIT: Wybaczcie już jest wszystkie dobrze :<
_________________
Usi napisał/a:
Jestem gipsterem.

g:)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo