..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: doltnit
2014-06-10, 22:19
Poradnik realmowego łowcy klona
Autor Wiadomość
Ryś 
Sieg grammatik!


Klan: -brak-
Konto na IDR: RysPicz
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lis 2005
Skąd: Szczejkowice
Wysłany: 2012-05-16, 16:20   Poradnik realmowego łowcy klona

Mimo tego, że łowienie DC na realmie jest niewiarygodnie prostą sztuką, wciąż wiele osób ma z tym problemy jednocześnie zalewając moją skrytkę pmową, gg oraz realmowy msg box wiadomościami (a na realmie zieleniąc mi cały ekran).

W związku z tym tworzę maleńki poradnik jak złowić DC na IDR.
Najpierw mała garść info o samym DC.

DC wyskakuje w tym akcie, w którym aktualnie jest postać. Jeżeli na grze jest więcej niż 1 postać- życzę powodzenia w szukaniu. DC wyskakuje za pierwszego dostępnego superunikatowego potwora. Tak więc, TUTAJ jest pełna lista superunikatowych potworów.
Jeżeli zakładasz grę i nic na niej nie zabijasz, DC odpowiednio pojawi się jako:
A1- Rakanishu
A2- Ognistooki
A3- Burzowe Drzewo
A4- Hefasto Zbrojmistrz
A5- Shenk Nadzorca lub Eldricht Sprawca lub Dac Farren

I najlepszym aktem do łowienia DC jest akt piąty: shrek i eld są blisko WP i dostanie się do nich jest najłatwiejsze. Jeżeli zabijałeś moby na grze, życzę udanego szukania.
Jeśli masz zamiar mieć spawn DC w 5 akcie, bez przeszkód możesz wyrżnąć w pień 4 pozostałe akty.

Co jest potrzebne by złowić DC?

Sprawa jest bardzo prosta. By móc łowić DC potrzeba nam:

-Postaci z dostępem do poziomu Piekło. Nie musi mieć żadnych aktów odkrytych, acz byłoby miło jakby miała A5 z wyżej wspomnianego powodu. I to na tyle! Gracze chętnie sami pomagają ubić DC, więc to nie problem jak się nie ma sprzętu.

*Łowienie DC*

Sposób pierwszy- sprzedanie soja na grze

Najprostszy sposób, którego jedynym wymaganiem jest posiadanie postaci na piekle, posiadanie soja oraz gra na gs1.

Jeżeli jesteś na GS1, wyświetli Ci się taka wiadomość po wejściu do gry.
Wówczas tylko sprzedajesz sojka do kupca i lecisz szukać klauna. Proste! :)

Sposób drugi- sprzedawanie rzylionów sohów na grze

Trudniejszy sposób, ale bardziej opłacalny niż sprzedanie wartościowego soja. Tak samo jak w poprzednim, tak i tutaj potrzeba nam postaci na piekle.

Taka wiadomość wyświetla się podczas wejścia na GS2.
Po założeniu gry na gs2 tylko sprzedajemy sohy/czekamy na wywoływacza (hai) i szukamy klauna po spawnie.


Ważne uwagi:

- Nie bądź koło superunikatowego bossa podczas walka (wyjścia DC). Wówczas go zespawnujesz i klaun przepadnie.

- Nie zamulaj gry drugą postacią. GSy na IDR mają ograniczoną przepustowość (100 gier, 100 graczy), przez co mając 2 postacie na jednej grze odbierasz jednemu potencjalnemu łowcy klonów szansę na wbicie na gs2 (wbijając dwoma postaciami do 1 gry sprawiasz że zostaje 99 gier, ale może już być tylko 98 graczy- żresz 2 miejsca).

- By mieć pewność, że nie wywali Cię z gry za bezczynność, możesz zblokować postać w a5. Wówczas stawiasz tp poza miastem i idziesz do domku malah, tam gdzie żołnierze się obijają. Będąc w domku klikasz portal. Twoja postać zacznie biec, ale nie wejdzie do tp. :)

- Pamiętaj o tym, że możesz mieć jedną, i TYLKO jedną grę na piekle w czasie dc eventu. Jeżeli będziesz miał 2 gry (tak by złapać 2 annisie) pamiętaj że czeka Cię za to kara w postaci usunięcia wszystkich annifaplusów i ewentualnych innych konsekwencji jeżeli moderacja uzna owe za stosowne.

To na tyle, mam nadzieję że wraz z tym krótkim artykulikiem nie będzie już więcej pytań o to jak dorwać klauna na IDR.
Pozdrawiam i życzę udanych łowów. :)
_________________

Ostatnio zmieniony przez Ryś 2012-05-16, 18:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2012-05-16, 17:11   

Imo podkleić to, by nie przepadło wśród innych postów.
 
     
Zielarz 
Reprezentuję biedę


Konto na BN: Nigdy nie miałem :c
Konto na IDR: Zielarz
Wiek: 29
Dołączył: 05 Wrz 2011
Wysłany: 2012-05-16, 17:24   

Warto jeszcze wspomnieć o zakazie multilogowania i grożącej za to karze...
_________________
Obrażaj, nie komentuj

Ja nie trolluję, to poniżej mojej godności.
 
     
Ryś 
Sieg grammatik!


Klan: -brak-
Konto na IDR: RysPicz
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lis 2005
Skąd: Szczejkowice
Wysłany: 2012-05-16, 18:03   

Zielarz napisał/a:
Warto jeszcze wspomnieć o zakazie multilogowania i grożącej za to karze...
Done, thx za wypomnienie cuz zapomniałę <3
_________________

 
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 29
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2012-05-16, 18:55   

chciałeś maksymalnie skrócić artykuł, ale imo warto by było dodać przynajmniej link do tej tabelki.
Kod:
Edit: Jest link do Arreat Summit - już widzę ;P

http://diablo.phx.pl/czyt...-jak-znalezc-dc

Niektórzy lubią bić np w siedlisku zła, albo dolecieć z wp wew. monastyru do katedry.
Ogólnie wszystkie informacje są na miejscu, dobrze ułożone i przedstawione w prosty sposób.
_________________
 
     
Ryś 
Sieg grammatik!


Klan: -brak-
Konto na IDR: RysPicz
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lis 2005
Skąd: Szczejkowice
Wysłany: 2012-05-17, 14:10   

Anubin napisał/a:
http://diablo.phx.pl/czyt...-jak-znalezc-dc
Info n/t uniq bossów zawarłem w odnośniku do arreat summit.
Anyway Gucio powiedział że DC wyskakuje za pierwszego superuniq bossa do którego się podejdzie, nie mam pewności czy rly tak jest (możliwe że na realmie jest inaczej niż na bn). Niedługo sprawdzę i ew. sprostuję jeżeli okaże się że Gucio ma rację.
_________________

 
 
     
fojtazz 


Konto na IDR: fojtazz
Wiek: 31
Dołączył: 25 Maj 2012
Wysłany: 2012-05-27, 21:59   

ile trzeba sprzedać Sztandarów aby wywołać DC?
 
 
     
ms 



Dołączył: 23 Paź 2009
Wysłany: 2012-05-27, 22:01   

Diablo Clone Info
_________________
Przecież soska w talarmie to taka blachara omg ;c
                                                   — Usy

 
     
fojtazz 


Konto na IDR: fojtazz
Wiek: 31
Dołączył: 25 Maj 2012
Wysłany: 2012-05-27, 23:19   

i kiedy przedział kluczy będzie się mieścił w podanym tworzę grę, sprzedaje Sztandar/SoJ i zamiast pierwszego Superunikata pojawi się DC, tak?
 
 
     
Fliper140 


Konto na IDR: Fliper140
Wiek: 22
Dołączył: 11 Wrz 2010
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-06-08, 17:21   

kiedy ilość kluczy będzie się mieściła w danym przedziale chodzi o to że każdy kolejny klucz może już wywołać DC, załóżmy że przedział to
3500 -3550
sprzedanych jest 3501
w tym momencie, gdy sprzedać klucz DC się pojawi lub się nie pojawi, na pewno nie będziesz musiał sprzedać więcej niż 49 kluczy
Klaun może wyskoczyć przy 3500 lub 3520 albo 3537 itd.
kiedy widzisz że masowo są sprzedawane klucze i zbliżają się do progu, warto założyć grę na danym gs i czekać w a5 aż dc się wywoła
_________________
No, you clearly don't know who you're talking to, so let me clue you in. I am not in danger. I am the danger! A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo