..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Osobny GS dla PVP
Autor Wiadomość
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 30
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2014-09-19, 18:06   Osobny GS dla PVP

Imperium Diablo Realm planuje uruchomić osobny serwer gry dla gier PVP.
Nie będzie to żadna osobna kraina - będzie można walczyć postaciami które posiadacie.
Chcielibyśmy poznać waszą opinię co na takim serwerze byłoby przydatne.

Obecnie pomysłów jest kilka ( większość jest już nawet gotowa do wdrożenia )

-usuniecie kapliczek,skrzynek
-usuniecie uszu
-zmiana mapy w opisie gry
-zwloki zawsze w miescie
-nowe komendy takie jak poddanie sie, przeniesienie na wrzosowisko itp

Ze względu że na osobnym GSie zostaną wprowadzone udziwnienia typu komendy to aby nie wpływać na normalną gre zostaną tam wyłączone wszystkie moby a także wyłączony całkowicie drop ( dotyczy mobów których nie idzie wyłączyć )

Czekamy na wasze propozycje dotyczące zmian w tym temacie.
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2014-09-19, 19:17   

Wyłączenie wszystkich mikstur to chyba całkiem spoko pomysł ;-)
_________________

Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
 
     
diabloel 


Klan: SoV
Konto na IDR: diabloel
Wiek: 101
Dołączył: 20 Cze 2014
Skąd: Woodstock
Wysłany: 2014-09-19, 20:04   

Gz za pomysł i wykorzystanie materiałów cossa Szkoda ze nie krajina czasem bym zrobił swoje pomysły na pvp jak się sprawują ale cóż było by za łatwo :)

Wyłączyć każdego rodzaju mikstury
Wprowadzić program do wyszukiwania osob z programami (wspomagaczami)
Komenda arrow bardzo by się przydała

Co do tego dopisze jak nabiorę weny twórczej

Jestem oczywiście ZA
_________________
"Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać."-Suzanne Collins
 
 
     
Haxite 



Wiek: 97
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2014-09-20, 05:50   

diabloel napisał/a:
Komenda arrow bardzo by się przydała
wtf :566:
_________________

Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
 
     
jaster 
aka Cossack

Konto na IDR: Cossack
Dołączył: 11 Cze 2011
Wysłany: 2014-09-20, 07:16   

mikstury będą wyłączone. Jak będzie mi się chciało to dodam jeszcze wykrywanie czy ktoś nie pije żadnej potki. Komenda arrow jest wyrzuca tyle strzał ile jest ludzi w grze i działa tylko w mieście
 
     
diabloel 


Klan: SoV
Konto na IDR: diabloel
Wiek: 101
Dołączył: 20 Cze 2014
Skąd: Woodstock
Wysłany: 2014-09-20, 15:43   

Haxite,
Ej mi tu bez wulgow bo warna dostaniesz i tyle będzie :mrgreen:
/arrow
daje strzały do ekwipunku żeby nie latać 1000 razy do miasta
_________________
"Pozbierać jest się dziesięć razy trudniej, niż rozsypać."-Suzanne Collins
 
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 30
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2014-09-20, 20:38   

jaster napisał/a:
Jak będzie mi się chciało to dodam jeszcze wykrywanie czy ktoś nie pije żadnej potki.


Szkoda czasu na patchu można skutecznie zblokowac użycie mikstur ;)
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Eczek 


Wiek: 28
Dołączył: 31 Lip 2007
Wysłany: 2014-09-21, 15:52   

nie wiem jak to się nazywa ale jaster bedzie wiedział o co chodzi

po wejsciu na grę wpisujemy np

. info pijak
i wyswietla sie nam maksymalny res , stack res , uzupelnianie zycia postaci
wykluczy to w jakis sposob "oszukiwanie" :(

a te testy antychack to dzialają tylko na programy dzialajace w tle (rv, wszelkiej masci programy typu pk) na programy dzialajace po stronie klienta nie działają
_________________
 
     
noof 
PvP


Klan: GoD
Konto na IDR: noof
Wiek: 28
Dołączył: 29 Cze 2014
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-09-26, 11:38   

Przydalby sie na serwerze a w szczegolnosci na gsie pvp warden ( lub jakis inny anty czit) byle byl skuteczny. Ulatwi nam to granie sezonu I pvp PCL IDR scl. Jak do niego dojdzie.
_________________
Daj z siebie wszystko albo zawsze bądz przegranym. KKS Lech Poznań
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 30
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2014-09-26, 12:42   

W nawiązaniu do powyższego postu proszę wszystkich o współprace i zapoznanie się z tematem :

REALMOWY WARDEN
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
marvillas 


Wiek: 24
Dołączył: 15 Sty 2008
Wysłany: 2014-10-07, 22:14   

Więc proponuję:
- usunąć możliwość wchodzenia do siedliska
- wyłączyć wypadanie złota
- ograniczyć jakoś komendę #arrows
- nie działają: przynęta, bonewall, boneprison (trapy działają)
_________________
IDR: *marvillas
 
     
PSS 
Administrator IDR



Konto na IDR: PSS
Wiek: 26
Dołączył: 18 Sie 2012
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-08, 08:08   

a i oraz hydra czarki
 
 
     
marvillas 


Wiek: 24
Dołączył: 15 Sty 2008
Wysłany: 2014-10-08, 21:48   

jeszcze jedno: może sprawdzanie statów innym graczom? #staty-walter ?
_________________
IDR: *marvillas
 
     
jaster 
aka Cossack

Konto na IDR: Cossack
Dołączył: 11 Cze 2011
Wysłany: 2014-10-09, 15:22   

#arrows można używać już raz na 1 minutę
#staty nick już działa

Cytat:
- usunąć możliwość wchodzenia do siedliska

to już robota w patchu czyli musicie pisać do seven lub freak

a co do złota to zobaczymy co da się zrobić
 
     
marvillas 


Wiek: 24
Dołączył: 15 Sty 2008
Wysłany: 2014-10-16, 22:34   

Są błędy przy śmierci czasem, ciało na wrzosowisku się wyświetla i nie da się go podnieść, a innym w tym samym czasie wyświetla je przy skrzyni.

Przydałaby się też komenda #help która by dawała listę dostępnych komend :D
_________________
IDR: *marvillas
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo