..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gameranger Firewall Problem
Autor Wiadomość
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
  Wysłany: 2017-01-15, 20:03   Gameranger Firewall Problem

Mam taki problem, że przy próbie dołączenia do gry/postawienia własnej w gamerangerze wyskakuje taki błąd
na stronie gr piszo o jakimś porcie udp 16000, ale ja go już miałem wczesniej ustawionego ;( nie wiem co robić, help :567:
mam windows xp, router tp-link, zapora wyłączona
reinstall gr nic nie dal, podejrzewam ze to gdzies trzeba grzebac w ustawieniach, ale juz cos próbowałem i nic :567:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
pszczola548 
Zawodowiec


Klan: PDG
Konto na IDR: Pszczola
Wiek: 22
Dołączył: 16 Gru 2014
Skąd: Szczytno
Wysłany: 2017-01-16, 00:09   

Wygląda na to że Firewall routera blokuję dostęp wyłącz go oraz zaporę systemową

Edit:nie jest napisane która zapora została wyłączona
_________________
Ostatnio zmieniony przez pszczola548 2017-01-16, 09:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-01-16, 00:51   

pszczola548 napisał/a:
Wygląda na to że Firewall routera blokuję dostęp wyłącz go oraz zaporę systemową


Naerys napisał/a:
zapora wyłączona

:567:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-01-17, 17:32   

Cytat:

Edit:nie jest napisane która zapora została wyłączona

ta w routerze i "zapora systemu windows"
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-01-18, 19:57   

super pomocne forum xD nie no, nie musicie sie tak pchać do odpowiedzi, spokojnie :572:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
PSS 
Administrator IDR



Konto na IDR: PSS
Wiek: 27
Dołączył: 18 Sie 2012
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-01-18, 21:12   

W czym problem jak nikt nie odpisuje to może oznaczać, że pierwszy raz spotkali się z takim problemem lub nie wiedzą jak ci pomóc ?
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-01-31, 16:15   

Nawet tutaj jest poradnik jak przekierować porty(bo niby to jest przyczyną) i zrobiłem to na stronie routera ale to nic nie dało :567:
Postanowiłem też zrobić coś więcej i pobralem program Simple port forwarding który do tego służy, ale jak tam robie to pisze failed czyli sie nie udalo :shock: i tak za kazdym razem :567: jak żyć bez diablo :?: :571:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
DafyT 


Konto na BN: DafyT
Konto na IDR: Bezur5
Wiek: 22
Dołączył: 24 Maj 2015
Wysłany: 2017-01-31, 16:28   

Jak nic nie pomaga to zawsze można olać Gamrangera i grać na oficjalnym battle.net lub na Imperium Diablo Realm.
 
     
Karti 


Konto na IDR: Karti6
Wiek: 24
Dołączył: 21 Cze 2013
Skąd: Białystok
Wysłany: 2017-01-31, 17:58   

Kup po prostu D2 w sklepie i nie baw się pirackimi wersjami g:) Graj z nami na IDR i czerp samą przyjemność z gry.
_________________
"Karti pan i władca, bog i król, wlaściciel diablo narzucający każdemu jak ma grać"
by Cuirassier
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-01-31, 19:45   

Przecież problem nie leży w wersji gry, tylko w tych eyabanych portach :572:
jakoś jeszcze w poprzednim roku normalnie smigalo
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-08, 22:59   

kto pomoze ten dostanie loda max :571:
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-06-27, 09:33   

Nie lepiej użyć hamachi?
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Naerys 
Valar Morghulis


Konto na BN: niue
Klan: niue
Konto na IDR: niue
Wiek: 101
Dołączyła: 19 Maj 2015
Skąd: z lasu
Wysłany: 2017-06-27, 09:46   

hamachi też nie działa, a i tak wole gr :(
_________________
"Łzy nie są jedyną bronią kobiety. Masz między nogami inną i lepiej naucz się jej używać. Przekonasz się, że mężczyźni bez skrępowania robią użytek ze swych mieczy. Obu rodzajów." Cersei Lannister
 
     
Penumbra 

Dołączył: 08 Lut 2017
Wysłany: 2017-06-27, 09:50   

https://forum.dobreprogramy.pl/t/gameranger-router/319085/2
lub ewentualnie to https://www.fixitpc.pl/to...-plis-pomozcie/

z tego co jest napisane w zasadzie potrzebny jest tylko 16000 UDP i hamahi może się gryźć z GR
Nizari, ja miałem za to taki problem że hamachi mi nie działało, a gr tak xd

Edit: http://www.overclockers.c...p/t-557662.html post nr 2
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 31
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2017-06-27, 15:53   

Hamachi zawsze działa. Trzeba tylko ustawić priorytet połączenia w windowsie na samą górę, w skrajnych przypadkach na czas gry wyłączyć zaporę windows i ostatecznie antywirusa u wszystkich, którzy chcą razem grać. Nie spotkałem się w ciągu wielu lat z przypadkiem, by komuś się nie udało.
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo