..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
diablo 2 win sie i problem z dodatkiem
Autor Wiadomość
diabololo 
667

Dołączył: 16 Gru 2017
Wysłany: 2017-12-16, 15:23   diablo 2 win sie i problem z dodatkiem

Witam,
mam win7 64 bit i zainstalowałem sobie d2. pobrałem patche i gra hula i śmiga. d2 + dodatek mam ze starej serii od cd-projekt (orginałki) problem jest za to z instalką dodatka. podczas instalacji wszystko jest git tak długo jak odbywa się z płyty LOD. potem program prosi o płytę z grą i tak jakby jej nie widział więc instalacja utyka w martwym punkcie. a płyta z grą działa bo cały czas na niej gram w podstawkę (już IV akt). co mam robić? co jest źle? dawnieej nie było tego problemu i brat normalnie na swoim kompie zainstalował dodatek z tych samych płyt.
pozdrawiam
 
     
Obishedo 
D1, D2 LoD, D3 RoS


Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Dołączył: 23 Sie 2014
Skąd: Jabłonowo Pomorskie
Wysłany: 2017-12-16, 17:35   

Mając oryginalne klucze możesz spróbować wpisać je na koncie Battlenet 2.0 (oczywiście na stronie Blizzarda z poziomu konta), dostaniesz nowe CD-Keye a przy okazji ściągniesz całe "Diablo II" z dodatkiem i będzie Ci działać bez problemu.
_________________




http://www.youtube.com/obishedo
 
     
diabololo 
667

Dołączył: 16 Gru 2017
Wysłany: 2017-12-17, 11:32   

a jak zachować save'y ?
 
     
Obishedo 
D1, D2 LoD, D3 RoS


Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Dołączył: 23 Sie 2014
Skąd: Jabłonowo Pomorskie
Wysłany: 2017-12-17, 17:05   

Zgraj sobie je w bezpieczne miejsce np. na pendrive'a.
_________________




http://www.youtube.com/obishedo
 
     
diabololo 
667

Dołączył: 16 Gru 2017
Wysłany: 2017-12-17, 21:45   

jak wchodzę w grę to mam nieaktywny przycisk battlenet ;/ (wersja gry 1.14B) muszę przeinstalowac całą grę ?
w moim koncie battlenet d2 mogę tylko kupic
 
     
Obishedo 
D1, D2 LoD, D3 RoS


Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Dołączył: 23 Sie 2014
Skąd: Jabłonowo Pomorskie
Wysłany: 2017-12-19, 16:43   

Obecnym obowiązującym patchem jest 1.14d.

Save z Single Player od wprowadzenia patcha 1.14a są zapisywane nie w folderze z grą lecz gdzie indziej. Ja np. w Windows 7 mam je tutaj:

C:\Users\Obishedo\Saved Games\Diablo II

Pozdrawiam!
_________________




http://www.youtube.com/obishedo
 
     
diabololo 
667

Dołączył: 16 Gru 2017
Wysłany: 2017-12-20, 19:54   

poprawka. gdy instalowałem d2 wybrałem opcję minimalną (uruchamia mi się tylko z płyty) i dlatego pewnie nie mam battle net. chciałem przeinstalować grę ale nie mogę znaleźć foldera z save'ami. jak go znaleźć ?

https://zapodaj.net/2c4efad2640c2.png.html
 
     
pszczola548 
Zawodowiec


Klan: PDG
Konto na IDR: Pszczola
Wiek: 24
Dołączył: 16 Gru 2014
Skąd: Szczytno
Wysłany: 2017-12-20, 19:56   

stwórz jakaś postać i powinien się pojawić
_________________
 
 
     
diabololo 
667

Dołączył: 16 Gru 2017
Wysłany: 2017-12-20, 20:26   

znalazłem, były w folderze user. problem mam za to z instalką dodatku (też oryginalny). podczas instalacji instalator prosi o płytę z grą, instaluje się i ponownie prosi o płytę z grą. nie ważne jaką bym dał do napędu (nawet ponownie płyta z grą) on cały czas wywala komunikat o płytę z grą ;/ i nie można dokończyć instalacji dodatku
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo