..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak zmienić położenie grafiki? Pytanie dla zaawansowanych.
Autor Wiadomość
Tatsumaru 

Dołączył: 05 Sty 2018
Wysłany: 2018-01-05, 18:50   Jak zmienić położenie grafiki? Pytanie dla zaawansowanych.

Wiem że w "Inventory.txt" można zmienić położenie grafiki odpowiadającej za miejsce na broń/tarcze , ale nie ma tam możliwości zmiany położenia grafiki z drugiego zestawu broni. Czy ktoś wie jak zrobić żeby obrazek z pierwszego i drugiego zestawu broni miały te same współrzędne położenia?

 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 30
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2018-01-08, 16:47   

Inventory.txt, wiersze paladin2/amazon2/barbarian2 itp, wszystkie kolumny związane z rArm i lArm. Nie jest to pytanie dla zaawansowanych :wink:
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Tatsumaru 

Dołączył: 05 Sty 2018
Wysłany: 2018-01-08, 19:57   

Nizari napisał/a:
Inventory.txt, wiersze paladin2/amazon2/barbarian2 itp, wszystkie kolumny związane z rArm i lArm. Nie jest to pytanie dla zaawansowanych :wink:


Przede wszystkim dzięki za zainteresowanie się tematem.

W inventory kolumny rArm i lArm odpowiadają prawej i lewej grafice w pierwszym zestawie broni (rzymski znak "I" to pierwszy zestaw broni, a z kolei znak "II" to drugi zestaw, że tak to nazwę). W inventory.txt nie ma kolumny do zmiany położenia grafiki z drugiego zestawu, dlatego tak to wygląda w rezultacie.
Grafika w drugim zestawie wygląda jakby jej położenie było zależne od położenia grafiki w pierwszym zestawie, bo gdziekolwiek umieszczę grafikę z pierwszego zestawu to ta z drugiego jest zawsze oddalona o te kilka pikseli od tej pierwszej.
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 30
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2018-01-08, 22:56   

Chodzi o Amazon2/Barbarian2 itp. Amazon czy Barbarian odpowiada za I slot broni. Amazon2/Barbarian2/itp za II slot. Nie chodzi mi o kolumny, tylko o wiersze. lArm i rArm w wierszach 'NazwaPostaci'2.
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Tatsumaru 

Dołączył: 05 Sty 2018
Wysłany: 2018-01-09, 14:03   

Nizari napisał/a:
Chodzi o Amazon2/Barbarian2 itp. Amazon czy Barbarian odpowiada za I slot broni. Amazon2/Barbarian2/itp za II slot. Nie chodzi mi o kolumny, tylko o wiersze. lArm i rArm w wierszach 'NazwaPostaci'2.


Urwało mi neta i nie mogłem wczoraj odpisać.

Kolumny w wierszach Amazon i Amazon2 (czy też Barbarian i Barbarian2) mają te same zastosowanie, różnicą jest tylko to, że Amazon odnosi się do gry w rozdzielczości 640x480, a Amazon2 do gry w rozdzielczości 800x600. Także nie jest to tak, że Amazon odpowiada za I slot, a Amazon2 za II slot.

Nie ma możliwości zmiany położenia tego obrazka w Inventory.txt

Tu masz link do tego co sobie robie jak byś chciał spróbować to jakoś rozwiązać: http://www.mediafire.com/...po+-+kostka.rar
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 30
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2018-01-09, 14:46   

Fakt, mały błąd.

Nie zrozumiałem chyba, o co dokładnie chodzi.

Grafiki zestawów broni których poszukujesz to stałe grafiki w tle, obecne w pliku invchar6.dc6 oraz invchar6Tab.dc6 (ten drugi to drugi zestaw broni), można je znaleźć w d2exp.mpq w ścieżce data/global/ui/PANEL/.

Oto pliki --> http://www.mediafire.com/...925gy/PANEL.rar
A to wyekstraktowane z nich grafiki:



_________________
Nizari#2580
 
 
     
Tatsumaru 

Dołączył: 05 Sty 2018
Wysłany: 2018-01-09, 15:36   

Nizari napisał/a:
Nie zrozumiałem chyba, o co dokładnie chodzi.


Ciężko trochę to wytłumaczyć pisząc (zdecydowanie łatwiej byłoby pokazać przed monitorem) :P

Myślę, że ten obrazek wszystko wyjaśni:
 
     
Tatsumaru 

Dołączył: 05 Sty 2018
Wysłany: 2018-01-19, 16:23   

Nikt nie potrafi pomóc? Wiem, że trzema zmienić to w kodzie.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo