..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Eps
2009-03-05, 11:06
Tematy z 2005/06/07 roku
Autor Wiadomość
dydexsik 

Dołączył: 08 Gru 2007
Wysłany: 2007-12-13, 19:45   filtr na zwykle przedmioty

czy da sie zrobic filtr na zwykle przedmioty np zeby nie pokazywalo mi magicznych i zwyklych przedmiotow jesli sie da to jak.
 
     
Korasik 

Dołączył: 24 Wrz 2007
Wysłany: 2007-12-13, 22:40   Jak ustawić wyższą rozdzielczość ?

W sumie nie wiem czy to dobry dział ale zapytam tutaj. Czy da sie w D2 ustawić rozdzielczość wyższą niż w opcjach ? Bo jest ona troche mała ponieważ mam 22" monitor o rozdzielczości 1680x1050
 
     
Sabko 

Dołączył: 24 Lis 2007
Wysłany: 2007-12-13, 22:47   

Jest jakiś program, który zmienia rozdzielczość na 1024x768, ale podobno na battle.necie jest zabroniony :(

edit:

Poszperałem tu i ówdzie, udało mi się znaleźć jakiś program o nazwie D2Accelerator - być może o to chodzi. :)
Sam do końca nie jestem pewny - trzeba mieć konto, aby go ściągnąć :(
 
     
Haxite 



Wiek: 98
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2007-12-14, 09:38   

Sabko, to nie ten program.
D2Accelerator
Cytat:
Przeznaczony dla LoD v1.10. Przyśpiesza działanie gry na słabszych komputerach.


jest możliwość zwiększenia rozdzielczości Diablo ale przez specjalny plik..
jak znajdę to wkleję link bo jest gdzieś na forum o tym..
edit: no i znalazłem zapraszam na ten temat → http://diablo.phx.pl/foru...zdzielczo%B6%E6
to temat chyba można by zamknąć :D
_________________
Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
 
     
Rolson 



Wiek: 28
Dołączył: 29 Lis 2005
Skąd: P(r)oland
Wysłany: 2007-12-14, 14:06   

Link zostal podany, wyjasnione. Jak cos to tam zadawac pytania
_________________
★★★Zanim zapytasz - sprawdz!★★★


Sig made by Firley, THX M8 :*
 
     
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
a.k.a Exis


Konto na BN: Exis#2407
Wiek: 27
Dołączył: 01 Kwi 2007
Skąd: Rumia
Wysłany: 2007-12-14, 18:16   [ModMaking] Monstats.txt - pytanie o kolumny

Witam, jak już wiecie po tym topicu(jeśli ktos wie to też tam niech napisze ;d) chce zmienić dosyć duzo w mercach, zacząłem nieco poszukiwac itd. doszedłem do wniosku że nie wszystko jest w pliku hireling.txt, a również dużo informacji jest w MonStats.txt, w którym to są kody(uzyte w hireling.txt). ale do rzeczy:
otóż może wiecie co oznaczają 9do czego służą) te kolumny w monstats.txt:
(w nawiasie podane nr. kolumny u mnie czyli AFJ Sheet 0.61Beta)

Velocity(AC)
Run(AD)
Rarity(AE)
threat(AK)
aidel(N)(H) (AL-AN)
aidlist(N)(H) (AU-AQ)
aip1-8(N)(H) (AR-BO)
MissA1-2(BP-BQ)
MissS1-3(BR-BU)
MissC(BV)
MissQ(BW)
Align(BX)
_________________

 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 34
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-12-15, 11:14   

Zamykam.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 34
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-12-15, 11:17   

Ziomuśśśś napisał/a:
MinGrp radze nie ruszać bo mogą być rózne dziwne rzeczy(mi np. wychodziły różne pierdołki)

Czyli, że co?? A banany rosną na palmie... MinGrp nie może być większe od MaxGrp, gra się może craschować. MinGrp - minimalna ilość w grupie, MaxGrp - maxymalna ilość w grupie.

Pozdro :wink:

//Zamykam.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 34
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-12-15, 11:27   

Trzeba czytać po angielsku: LINK.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
Villhelm 
Soso - mój żywioł x]


Wiek: 24
Dołączył: 20 Lip 2007
Skąd: Tczew
Wysłany: 2007-12-15, 21:09   

Plugy v 8.0 (jak dobrze pamiętam)
Można sciągnąć na ID.

następnym razem nie pisz z capsem i pogrubioną czcionką, bo sie gorzej czyta. : PP
_________________
jasiekg1 napisał/a:
Ja Jasiek pro wam to mówię.
 
 
     
Finrod_mw 


Wiek: 31
Dołączył: 09 Gru 2007
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-12-19, 09:10   Eastern Sun 2.2r3 pod patch 1.09

Czy zna ktoś jakieś źródło informacji o wersji moda jak w temacie?? Chodzi mi głównie o receptury z kostki. Zakładam że komponenty setów nie uległy zmianie w wersji 2.3 pod 1.10 , a do tej znaleźć ich spis już nie tak trudno :)
 
 
     
Raspootin 

Dołączył: 19 Gru 2007
Wysłany: 2007-12-19, 12:29   Valhalla 2 część

witam,
gdzie mogę znaleźć II część Valhalli i czy nie ma problemów w grze barbarzyńcą w nim?
(podeślę parę opowiadań i piosenek ze świata D2 jak będę miał czas)
z góry dzięki

[ Dodano: 2007-12-21, 15:20 ]
nikt nic nie wie
_________________
http://falasmaryon.ok1.pl/index.php

moja blogaska O_o
 
     
Haxite 



Wiek: 98
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2007-12-19, 20:37   Jak dodac obrazek w *.dc6 do d2exp.mpq..

Jak dodać obrazek do d2exp.mpq w formacie *.dc6 ??
z góry podziękował za odpowiedź.

edit: udało mi się :mrgreen: temat można zamknąć :)

//Hehe, zamykam.
_________________
Po konkretne informacje zapraszam do mnie na prywatną wiadomość
lub na stronę www.usluga.lnfo.eu :)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Krupas 2007-12-25, 15:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
ZOOLtar 

Dołączył: 23 Lis 2006
Wysłany: 2007-12-26, 12:55   brak wideo w englishmod?

Witam. Po zainstalowaniu englishmod gra nie wyswietla mi filmow po ukonczeniu aktu i tego na poczatku; same blizzardy sa. Zawsze tak jest? Bo jezeli nie, to moze wina mojego kompa - zainstalowalem diabla na nim po raz pierwszy, ale niby wszystko gra. Jednak to laptop, a z nimi zawsze mozna sie spodziewac jakis poblemow. Mozna cos zrobic, zeby te filmy sie wyswietlaly?
 
     
Eps 
JuniorAdmin



Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2007-12-26, 13:02   

Miałem okazję odpalić grę Diablo 2 lod na komputerze przenośnym/laptop i nie widzę by problem wynikał z tego rodzaju sprzętu bo all filmy się odtwarzały bezpośrednio z gry. Musisz pogadać z autorem modyfikacji ponieważ to jego dzieło i on wie dokładnie co wprowadził w modyfikacji tego moda, mam tylko pytanie czy ten mod ma w sobie jakieś pliki *.dll bo one mogą być powodem nie wyświetlania się filmów, ale mogę być w błędzie, lub wina sterowników.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo